Η σεζόν τελείωσε έτσι όπως ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ, με απογοήτευση. Από τον αποκλεισμό της Λέφσκι, στην απώλεια του κυπέλλου από την ΑΕΚ, έχουν περάσει 10 μήνες και ο ΠΑΟΚ παρότι είχε ένα εξαιρετικό τρίμηνο, εν τέλει φάνηκε σαν να μην ήταν ποτέ στη διεκδίκηση.

Η επόμενη σεζόν ξεκινάει από σήμερα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποφασίσει ποιοι παίκτες του, μπορούν να βοηθήσουν στην επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ντόμινικ Κοτάρσκι

Η πιο πετυχημένη μεταγραφή του Δικεφάλου φέτος, ο Κροάτης από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν σταθερός, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ανίκητος κάτω από τα δοκάρια και αλάνθαστος με τη μπάλα στα πόδια, ο Κοτάρσκι θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και του χρόνου

Ζόαν Σάστρε

Ο Ισπανός μπακ είχε ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα στη χρονιά, παρόλα αυτά μπόρεσε να αντιστρέψει εντελώς το κλίμα και να πάρει φανέλα βασικού σπίτι του. Έχει κερδίσει μια θέση στην ομάδα του χρόνου και θα παλέψει για τη θέση του βασικού ξανά.

Λευτέρης Λύρατζης

Ένας παίκτης που ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τραυματισμούς φέτος και δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Παρότι στον ΠΑΟΚ δείχνουν να τον πιστεύουν ακόμα, ο Έλληνας μπακ θα πρέπει να παλέψει στη προετοιμασία, όχι μόνο για μόνο για τη θέση του βασικού, αλλά και για μια θέση στο ρόστερ.

Τόμας Κεντζιόρα

Ο 28χρονος μπακ/στόπερ που ήρθε ως δανεικός τον Ιανουάριο, είχε λίγες εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα, παίζοντας καλύτερα ως στόπερ, αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει. Κατά πάσα πιθανότητα ο ΠΑΟΚ δε θα ανανεώσει το δανεισμό του και θα ψάξει για δεξί μπακ ανάλογα με το πρόσωπο που θα δείξουν ο Σάστρε και ο Λύρατζης.

Ίνγκι Ίνγκασον

Ο αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ, έκανε άλλη μια καλή σεζόν και ήταν καταλυτικός για την άμυνα του Δικεφάλου. Θεωρείται ως παίκτης κλειδί για τον ΠΑΟΚ, τόσο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, όσο και για τις ηγετικές του. Δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025 και θεωρείται “untouchable” από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

Ο Κρητικός αμυντικός ξεπετάχτηκε από το πουθενά και σε λίγα ματς κέρδισε την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου, που τον έχρισε ως παρτενέρ του Ίνγκασον για το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Ο νεαρός είχε διακυμάνσεις στην απόδοση του, όπως κάθε νεαρός παίκτης, όμως έδειξε ότι τα χαρακτηριστικά του είναι απαραίτητα για τον ΠΑΟΚ. Κατά πάσα πιθανότητα ο Δικέφαλος θα κινηθεί για έναν έμπειρο στόπερ έτσι ώστε να θωρακίσει την αμυντική γραμμή του, αλλά ο Κουλιεράκης έχει θέση στην ομάδα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Γιάννης Κάργας

Ο Έλληνας στόπερ έκανε το βήμα παραπάνω, από μια μεσαία ομάδα της κατηγορίας σε μια του big 4 και δε μπόρεσε να ανταπεξέλθει. Το ποτήρι για τον Κάργα ξεχείλισε με την αποβολή του με την ΑΕΚ, όπου από τότε έχει τεθεί εκτός ομάδας και μάλλον θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Ιβάν Νάσμπεργκ

Ο Νορβηγός ήρθε ως ελεύθερος το καλοκαίρι και έχασε τη θέση του πριν καν την διεκδικήσει από τον Κουλιεράκη. Σε όσα ματς έπαιξε δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ούτε όμως απογοήτευσε. Λογικά θα μείνει στη Θεσσαλονίκη και του χρόνου, χωρίς όμως να είναι απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης.

Ράφα Σοάρες

Ο Πορτογάλος μπακ δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, βελτιώθηκε αρκετά και ήταν ο βασικός μπακ του ΠΑΟΚ, παίζοντας πάρα πολλά λεπτά συνεχόμενα. Όσο η ομάδα ήταν σε καλό μομέντουμ έπαιζε και ο ίδιος καλά, αλλά όταν άρχισε να πέφτει η απόδοση της ομάδας το ίδιο έγινε και με αυτόν, χωρίς να μπορεί να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Εάν ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει του χρόνου το πρωτάθλημα, παράλληλα με Ευρώπη, ο Σοάρες δε μπορεί να είναι ο βασικός του αριστερός μπακ. Ο Πορτογάλος όμως, δεν θα αποχωρήσει και ανάλογα με το εάν ο ΠΑΟΚ θα κάνει μεταγραφή στη θέση του, θα καθοριστεί και ο ρόλος του για την επόμενη σεζόν.

Βιεϊρίνια

Ο 37χρονος θρύλος του ΠΑΟΚ, οπότε χρειάστηκε ήταν εκεί πάλι για τον Δικέφαλο και στα λίγα λεπτά που έπαιξε ήταν θετικός. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει το ελεύθερο στον Πορτογάλο να αποφασίσει ένα θέλει να παίξει άλλη μια χρονιά η όχι, με την αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί για άλλη μια τελευταία σεζόν.

Ντάγκλας Αγκούστο

Ο καλύτερος χαφ του ΠΑΟΚ φέτος, η μεσαία γραμμή πάντα είχε το όνομα του. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος ήταν από τους διακριθέντες της φετινής σεζόν και αναμένεται να είναι ο βασικός χαφ του ΠΑΟΚ και του χρόνου. Ο Βραζιλιάνος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι 2026 και εάν δεν έρθει κάποια σούπερ πρόταση, θα είναι στον ΠΑΟΚ και του χρόνου.

Τιάγκο Ντάντας

Ο νεαρός Πορτογάλος ήταν μαζί με τον Σβάμπ οι παρτενέρ του Αγκούστο. Ο 22χρονος ήταν θετικός για μεγάλο κομμάτι της σεζόν, αλλά είχε φανερές αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι. Τα χρήματα που ζητάει η Μπενφίκα είναι πάρα πολλά και η μόνη πιθανότητα να φοράει ασπρόμαυρα και του χρόνου είναι να ανανεωθεί για ένα ακόμα χρόνο ο δανεισμός του. Αναμένεται ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα χαφ, εάν θέλει να διεκδικήσει του χρόνου και τους 3 στόχους, ο οποίος θα έχει ένταση στο παιχνίδι του και τρεξίματα κάτι το οποίο λείπει από τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Στέφαν Σβάμπ

Ο Αυστριακός ανανέωσε για αλλά 2 χρόνια το προηγούμενο καλοκαίρι και έδωσε πολύτιμες λύσεις σε όλο το κομμάτι της σεζόν. Αναμένεται να μείνει, καθώς ο ΠΑΟΚ μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιους έμπειρους παίκτες για να βοηθήσει τους νεαρούς του να εξελιχθούν. Αγωνιστικά θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, καθώς δεν μπορεί να δώσει παραπάνω στον Δικέφαλο.

Φελίπε Σοάρες

Ο πιο ασταθής παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος χαφ μπορεί τη μία εβδομάδα να έκανε εκπληκτικό ματς και την επόμενη να φαινόταν ότι δε μπορεί να σταθεί. Αποκτήθηκε με ένα μεγάλο ποσό και θα του δωθεί μια τελευταία ευκαιρία φέτος, με την κλεψύδρα να αδειάζει επικίνδυνα για τον Πορτογάλο χαφ. Ο Φελίπε έχει τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο ΠΑΟΚ στα χαφ, αλλά η σταθερότητα στο ποδόσφαιρο είναι το παν και ο Σοάρες δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση του.

Γιασμίν Κούρτιτς

Ο περσινός MVP του ΠΑΟΚ, έμοιαζε ότι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, εν τέλει έμεινε ήταν βασικός μέχρι τη διακοπή του μουντιάλ και από τότε δεν ξαναγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Θα αποχωρήσει το καλοκαίρι και θα απελευθερωθεί ο ΠΑΟΚ από ένα βαρύ συμβόλαιο.

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Ότι πιο θετικό προέκυψε φέτος για τον Δικέφαλο και ο παίκτης που έδωσε πνοή εκεί που τη χρειαζόταν περισσότερο ο ΠΑΟΚ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανανέωσε πρόσφατα έως το 2027. Θα είναι το σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ και του χρόνου και δεν θα πουληθεί το καλοκαίρι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ομάρ Ελ Καντουρί

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου με τον Μαροκινό επιτελικό ο οποίος για άλλη μια σεζόν δε μπορούσε να μείνει υγιείς. Ένας πολύ ποιοτικός παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ, αλλά πλέον δε μπορεί να συνεχίσει και μαζί με τον Μπίσεσβαρ κλείνουν έναν μεγάλο κύκλο στον ΠΑΟΚ.

Ντίεγκο Μπίσεσβαρ

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον Σουριναμέζο, ο οποίος υπηρέτησε για άλλη μια χρονιά την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά έχει γίνει φανερό πλέον ότι έχει μεγαλώσει και δεν μπορεί να προσφέρει άλλο. Ένας θρύλος της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ, κλείνει έναν κύκλο με 1 πρωτάθλημα και 4 κύπελλα και 250 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Κάλεντ Νάρεϊ

Μια από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές του ΠΑΟΚ και ο πιο παραγωγικός του παίκτης, ο Γερμανός εξτρέμ έβαλε 8 γκολ και είχε 11 ασίστ. Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του έδωσε άδοξο τέλος στη σεζόν του, αλλά ο Νάρεϊ αναμένεται να είναι και του χρόνου στον ΠΑΟΚ και να δώσει σημαντικές λύσεις.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Η υπόθεση του Ζίβκοβιτς είναι περίεργη. Από τη μια είναι ένας παίκτης που παίζει non stop για τον Δικέφαλο και πρόσφατα έσπασε ένα εξωφρενικό ρεκόρ, καταγράφοντας 140 συμμετοχές σε 3 σεζόν. Από την άλλη ο Ζίβκοβιτς όταν χρησιμοποιείται στα αριστερά είναι φανερά ακίνδυνος και στα δεξιά είναι πολύ πιο χρήσιμος κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό για ακόμα μια χρονιά. Το συμβόλαιο του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει μια απόφαση, ανανέωση ή πώληση έτσι ώστε να πάρει κάτι πίσω από τον Σέρβο.

Τάισον

Η μόνη πετυχημένη κίνηση του χειμώνα, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έδωσε πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ, γκολ, ασίστ, φαντασία και ενέργεια πάρα την προχωρημένη ηλικία του. Όταν χρησιμοποιήθηκε σε συνεχόμενα ματς και για πολλά λεπτά τα μυϊκά προβλήματα εμφανίστηκαν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να προσφέρει και ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον κρατήσει και του χρόνου, καθώς έχει πολλά να δώσει ένας παίκτης με την ποιότητα του.

Νέλσον Ολιβέιρα

Η πρώτη του σεζόν ξεκίνησε εντυπωσιακά και σταμάτησε άδοξα με τον Πορτογάλο να παθαίνει ρήξη χιαστου και να χάνει όλη τη σεζόν. Στη δεύτερη του χρόνια ο Ολιβέιρα είχε καλά διαστήματα, αλλά εν τέλει δε δικαιολόγησε τα χρήματα του αμοίβεται. Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει για ένα βασικό επιθετικό το καλοκαίρι, χωρίς να έχει περιθώριο λάθους επιλογής.

Μπράντον Τόμας

Ο πρώτος σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ, ήρθε ως αναπληρωματικός του Ολιβέιρα, τελικά σκόραρε παραπάνω από αυτόν και έγινε ο βασικός φορ του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Μπράντον δεν μπορεί να σταθεί βασικός σε έναν ΠΑΟΚ που θέλει να διεκδικήσει τίτλους, αλλά μια πολύ καλή επιλογή από τον πάγκο που θα δώσει ενέργεια, πρέσινγκ και σκληράδα στον Δικέφαλο. Τις επόμενες μέρες θα γίνει γνωστό εάν ο ΠΑΟΚ θα ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του.

Στέφανος Τζίμας

Ο 17χρονος φορ έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει με τα ασπρόμαυρα και πήρε λιγοστές ευκαιρίες, αλλά είναι δεδομένο ότι του χρόνου θα έχει ρόλο στη πρώτη ομάδα, καθώς το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο.

Ράζβαν Λουτσέσκου

Δεν υπάρχει θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου θα είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και του χρόνου. Ο Ρουμάνος εάν κατάφερνε κάτι παραπάνω με αυτό το ρόστερ θα μιλούσαμε για ποδοσφαιρικό ” θαύμα”.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ θέλει τουλάχιστον 5 με 6 παίκτες πρώτης γραμμής αν θέλει να διεκδικήσει τα 2 εγχώρια τρόπαια και να είναι αξιοπρεπής στην Ευρώπη και η ποιότητα πληρώνεται ακριβά.

** Κάποιοι παίκτες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ είχαν εντελώς συμπληρωματικό ρόλο και έκαναν ελάχιστες συμμετοχές όπως ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, κάποιοι άλλοι όπως ο Τόμας Μούργκ βρίσκονται στη μαύρη λίστα εδώ και καιρό και προσπαθεί ο ΠΑΟΚ να τους ξεφορτωθεί. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ήταν τραυματίας όλη τη σεζόν και αγωνίστηκε ελάχιστα και δε μπορεί να κριθεί. Ενώ το ίδιο ισχύει για τους Τσαούση και Ρικάρντο, οι οποίοι λογίζονται πιο πολύ ως παίκτες του ΠΑΟΚ Β.

loading...

Previous articleΑνασύνταξη στον ΠΑΟΚ – Άμεσα συνάντηση με “φόντο” τις μεταγραφές
Next article«Ο προπονητής της Γκενκ έχει δώσε το ok για να φύγει ο Πρεσιάδο»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here