Μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία,ο Άρης κινήθηκε γρήγορα κλείνοντας τον αντικαταστάτη του,που ακούει στο όνομα Λούκας Ρουπ

Ενδεχομένως να τον γνωρίζετε,εάν παρακολουθείτε γερμανικό πρωτάθλημα όπου έβγαζε το ψωμί του επί τόσα χρόνια.Τα τελευταία δύο χρόνια όμως αγωνιζόταν στην Νόριτς.Εκεί, έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στην Αγγλία,έγινε βασικό μέλος της στην Τσάμπιονσιπ και ένα αξιόπιστο στέλεχος της,που ερχόταν από τον πάγκο κυρίως,στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Λούκας Ρουπ δεν έχει τα χαρακτηριστικά του Μανού Γκαρθία.Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο καλός ντριμπλέρ,ούτε όσο ευέλικτος είναι ο Ισπανός.Είναι όμως δυνατότερος,παλεύει και κερδίζει μονομαχίες,ενώ οι πάσες του είναι άλλου επιπέδου.

Μπορεί ο Μανού να είναι “μάστερ” στις κάθετες μπαλιές,όμως ο Ρουπ ειδικεύεται στο να παίρνει την μπάλα από το “6” και να βλέπει γήπεδο,να οργανώνει κατά μεγάλο ποσοστό το παιχνίδι της ομάδας.Με εξαιρετικά ποσοστά.

Φτάνει να ρίξουμε μια ματιά σε ένα από τα παιχνίδια του στην Τσάμπιονσιπ,απέναντι στην Μπέρμιγχαμ.Σε εκείνο το παιχνίδι ο Ρουπ επιχείρησε 109 πάσες.Σας προκαλώ να βρείτε πόσες βρήκαν στόχο.Οι 104!

Ο χάρτης των μεταβιβάσεων του Ρουπ κόντρα στην Μπέρμιγχαμ

Δεν πρέπει να κρίνουμε έναν ποδοσφαιριστή από το καλύτερο του παιχνίδι βέβαια.Απλά στοιχειοθετεί μια απόδειξη του τι μπορεί να κάνει,αν βρίσκεται στα “χάι” του.Ας τον κρίνουμε από τα στατιστικά του στην διάρκεια της σεζόν.

Μετρά 6.6 μονομαχίες ανά αγώνα με 60% κερδισμένες,σε ένα απ τα πιο “physical” πρωταθλήματα του κόσμου,την Πρέμιερ Λιγκ,που αν από κάποια λίγκα χάνει την πρωτιά,αυτή είναι η Τσάμπιονσιπ,στην οποία ο Ρουπ έχει επίσης αγωνιστεί.Μετρά 4 κλεψίματα ανά παιχνίδι και συνολικά 29 received passes ανα αγώνα.Αύτο που ανέφερα παραπάνω για τις μπάλες που υποδέχεται και φτιάχνει παιχνίδι.

Οι χώροι που κινείται,βλέπουμε πως προτιμά τη δεξιά πλευρά,όμως είναι μοιρασμένοι μπρος και πίσω από το κέντρο,δείχνοντας πως δεν υστερεί σε αμυντική προσπάθεια

Εν ολίγοις,αν ο συμπαίκτης του δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα,την δίνει σ’αυτόν.Αυτός ξέρει σίγουρα τι να κάνει:να φτιάξει παιχνίδι.Και το κάνει με εξαιρετική ακρίβεια.Συγκεκριμένα,έχει 53.8% επιτυχία στις πάσες του στην αντίπαλη περιοχή και 71% στο τελευταίο τρίτο.Αν αναλογιστούμε και την δυναμική του πρωταθλήματος όπου αγωνιζόταν,τότε βγάζουμε ασφαλές συμπέρασμα πως είναι “μάστερ” στον τομέα της δημιουργίας.

Ο Άρης χάνει λοιπόν έναν ντριμπλέρ,που ξεκλειδώνει κλειστούς χώρους και αποκτά έναν πασέρ που βγάζει γρήγορα αντεπιθέσεις και οργανώνει το παιχνίδι.

Θα ταιριάξει στον Άρη;Εδώ να πούμε πως ο Ρουπ δεν είναι 10άρι,περισσότερο είναι 8.Παίζει και ως δεξί χαφ.Δεν θα καλύψει δηλαδή ακριβώς το κενό του Μανού,ο Άρης θα αλλάξει κάπως τον τρόπο παιχνιδιού του με τον Ρουπ στο τερέν,ώστε να πάρει περισσότερα από αυτόν.

Η μεγάλη ανησυχία είναι το ότι είναι ελεύθερος από τον Ιούλιο.Θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό,δεν γνωρίζουμε πόσο.Σίγουρα πάντως αν αυτή η κίνηση γινόταν το καλοκαίρι κανείς δεν θα είχε να πει τίποτα κακό.Είναι μεγάλο ρίσκο η απόκτηση του,εάν αποδώσει βέβαια,μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή άλλου επιπέδου που θα προσφέρει πολλά δημιουργικά στοιχεία στον Άρη.

loading...

Previous articleΥπογράφει σήμερα ο Ζαφείρης στη Σλάβια Πράγας
Next articleΗ αποχώρηση του Ροντρίγκες από τον Άρη και η επιθυμία του για αγωνιστικό χρόνο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here