Ο ΠΑΟΚ προέβη σε μια μεταγραφική κίνηση που εξέπληξε πολλούς,ίσως όσους δεν έχουν παρακολουθήσει καθόλου τον Μαροκινό.Εκείνος θα συνεχίσει ως το τέλος της σεζόν στον Πανσερραϊκό,βοηθώντας στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα των Σερρών για άνοδο στην Super League.

Έπειτα,θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του.Ως τότε πάντως,θα συνεχίσει να κάνει αυτό που μας δείχνει ενάμιση χρόνο τώρα,να σκοράρει κατά ριπάς στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.Τι είδους ποδοσφαιριστής είναι ο Κανίς;Πρόκειται για έναν εξτρεμ με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα.Το να βάζει την μπάλα στο πλεκτό είναι ξεκάθαρα το “φόρτε” του.Εχει σημαντική συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας του και δεν φοβάται να σουτάρει και με τα δύο πόδια.

Το περσινό heatmap του Χισάμ Κανίς

Πέρυσι σκόραρε 17 γκολ σε 34 συμμετοχές με τον Πανσερραϊκό,ενω φέτος δεν μοιάζει να δείχνει διάθεση να σταματήσει,έχοντας πετύχει 7 τέρματα και 2 ασσίστ σε 13 παιχνίδια.Εκπληκτικό το πως τον ανακάλυψε ο Πανσερραϊκός,αν συνυπολογίσουμε πως πρόκειται για εναν παίκτη που μέχρι τα 23 του “βολόδερνε” στις μικρότερες κατηγορίες τις Ιταλίας.

Κι όμως ο Πανσερραϊκός πίστεψε σ’εκείνον,του έδωσε ευκαιρία και αυτός την άρπαξε απ’τα μαλλια.Τώρα του παρουσιάζεται μια μεγαλύτερη.

Ο Κανίς κινείται και σαν δεύτερο φορ,μπαίνει περιοχή και τελειώνει φάσεις,το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι αριθμοί του.Το τρομερό της υπόθεσης είναι το ratio goals-xgoals του.Ελληνιστί,σκοράρει περισσότερα απ’ ότι θα έπρεπε.

Για την ακρίβεια,για κάθε δύο xgoals-εχει ένα παραπάνω goal!Είναι επίσης εξαιρετικός εκτελεστής πέναλτι,σπάνια λαθεύει από τα έντεκα βήματα,έχοντας πετύχει πολλά κρίσιμα γκολ γι τον Πανσερραϊκό,δίνοντας του νίκες και πολύτιμους βαθμούς.

Δεν είναι τοπ δημιουργός.Μετρά 0,11 Xassists ανα αγώνα, ήτοι μία ανά 10 παιχνίδια περίπου.Έχει όμως 2.2 πάσες στην μεγάλη περιοχή ανά αγώνα,με ένα σεβαστό ποσοστό επιτυχίας,της τάξεως του 53%.

Είναι εξαιρετικός ντριμπλαδόρος,δημιουργεί για τον εαυτό του και φυσικά εκτελεί.Το έχω αναφέρει πολλές φορές αυτό,όμως είναι σημαντικό να εκτιμούμε την εκτελεστική του ικανότητα.Γιατί δεν βλέπεις παντού στην Ελλάδα εξτρέμ με 17 τέρματα.Για την ακρίβεια,δεν βλέπεις πουθενά.

Πίσω στις ντρίμπλες λοιπόν.Απο αυτές μετρά 4.3 ανα αγώνα με 50% ποσοστό επιτυχίας.Εκει που υστερεί είναι στις εναέριες μονομαχίες,αφου κερδίζει μόλις 1/10 που δίνει.Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα όμως.

loading...

Previous article”Ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γιαχία Ατιγιάτ Αλάχ”
Next articleΑγόρασε τον Ραμόν της Φλαμένγκο ο Ολυμπιακός!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here