Η ΑΕΚ φιλοδοξεί το βράδυ της Τρίτης (8/8 21:45) να κερδίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ώστε να ταξιδέψει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την Κροατία.

Στο Champions League όπως το ξέρουμε από το 1992 οι δύο τους δεν έχουν τεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωπες. Είχαν όμως κοντραριστεί στο παρελθόν συγκεκριμένα 59 χρόνια πίσω, το 1964 με την «Ένωση» να καταγράφει μάλιστα ένα ιστορικό ρεκόρ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ των Παπαϊωάννου και Νεστορίδη στην πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση, καθώς ηττήθηκαν 0-3 στη Γιουγκοσλαβία.

Ενώ στην Αθήνα εκτός από τον… παλιό γνώριμο Γιόσιπ Μίσιτς, γνωστός στην «Ένωση» είναι και ο προπονητής της Κροατικής ομάδας. Βέβαια όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά κυρίως στον Παναθηναϊκό, αφού αυτός είναι ο πάλαι πότε ποδοσφαιριστής των «πράσινων», Ιγκόρ Μπίσκαν.

O 45χρονος πλέον προπονητής είχε αγωνιστεί την διετία 2005-2007 στον Παναθηναϊκό αγωνιζόμενος 52 φορές, ενώ σκόραρε και 3 γκολ μοιράζοντας και 1 ασίστ. Κόντρα στην ΑΕΚ είχε τεθεί αντιμέτωπος τρεις φορές γνωρίζοντας δύο ήττες και κερδίζοντας τη μια.

Μάλιστα στις δηλώσεις του πριν το πρώτο παιχνίδι ο Μπίσκαν φάνηκε πολύ… μετρημένος γνωρίζοντας τη δυναμική της «Ένωσης» ιδιαίτερα εντός έδρας. Χαρακτήρισε τρομερά δύσκολη την αναμέτρηση που έρχεται και όρισε την ΑΕΚ ως έναν πολύ σοβαρό και υψηλής ποιότητας αντίπαλο.

«Η ΑΕΚ είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός και υψηλής ποιότητας αντίπαλος, με μεγάλη εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο που πήραν το double στην Ελλάδα. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό για εμάς ματς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

loading...

Previous articleΟ Πανσερραϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπέργκστρομ
Next articleΠροϊστορία ΑΕΚ-Μίσιτς: Θέλει να βάλει… τέλος στο κακό σερί η «Ένωση»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here