Τι έκανε ο Μαυροβούνιος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ μπορεί να είναι αδιάφορος βαθμολογικά στη διαδικασία των playouts του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο αυτή η κατάσταση του δίνει την ευκαιρία να παίξει πιο ελεύθερο ποδόσφαιρο, αναδεικνύοντας ποδοσφαιριστές της μεσοεπιθετικής του γραμμής.

Ένας από αυτούς που τα κατάφερε στο πρόσφατο παιχνίδι απέναντι στον Πανσερραϊκό, είναι ο Μάρκο Μπάκιτς, με τον Μαυροβούνιο βέβαια να έχει καταθέσει τα… διαπιστευτήρια του σε ολόκληρη τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ελλάδα.

Με τα δύο τέρματα που σημείωσε στις Σέρρες έφτασε τα 8 με τη φανέλα του ΟΦΗ, σε 42 εμφανίσεις, ξεπερνώντας τα 6 που είχε στη βέλγικη Μουσκρόν, οπού χρειάστηκε… 83 συμμετοχές!

Τα δύο του τέρματα ήρθαν από ισάριθμα expected goals, δείγμα του πόσο απειλητικός ήταν απέναντι στην άμυνα της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία. Αυτό το έκανε έχοντας 6 σουτ στο παιχνίδι (περισσότερα από κάθε άλλον στο παιχνίδι), με τα 4 να βρίσκουν στόχο.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι ο Μπάκιτς περιόριστηκε στην άμεση απειλή προς την αντίπαλη εστία, καθώς ανέλαβε με επιτυχία και το δημιουργικό κομμάτι των Κρητικών.

Με απόλυτη επιτυχία (8/8) μακρινές μεταβιβάσεις, αλλά και με το πολύ καλό 11/14 σε πάσες στο τελευταίο τρίτο, έδωσε μεγάλη βοήθεια στη κυκλοφορία του ΟΦΗ, όπως φαίνεται και παρακάτω, με τις συνολικές του πάσες στον αγώνα να είναι 81/89, ποσοστό της τάξης του 91%.

Όσον αφορά τις μονομαχίες, ο Μπάκιτς είχε 2/2 στις εναέριες, ενώ κατέγραψε 5 ανακτήσεις, με τις 2 να έρχονται στο μισό του Πανσερραϊκού.

Καταλήγοντας, ο Μάρκο Μπάκιτς διανύει μια πολύ καλή σεζόν στον ΟΦΗ, αποτελώντας μια από τις πιο αξιόπιστες μεσοεπιθετικές λύσεις για τον Τραϊανό Δέλλα, στα εναπομείναντα παιχνίδια για τα playouts της ελληνικής Superleague.

loading...

Previous articleΚουλιεράκης – Άιντραχτ: Τα νέα δεδομένα – Τι προσφέρουν οι Γερμανοί, τι ζητά ο ΠΑΟΚ
Next articleΣε επαφές με ελληνική ομάδα ο Εραμούσπε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here