Ο Κοσταρικανός δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να πάρει ένα ρίσκο με την ένρξη του αγώνα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας τόσο τον Λορέν Μορόν (ο προπονητής του Άρη δήλωσε ότι δεν ήταν έτοιμος) όσο και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, τοποθετώντας τον Άλβαρο Σαμόρα στην κορυφή της επίθεσης του Άρη.

Ο Κοσταρικανός δικαίωσε στο έπακρο τον προπονητή του, πετυχαίνοντας το γκολ που έμελε να κρίνει το ντέρμπι υπέρ της ομάδας του και παρακάτω θα αναλύσουμε τα όσα έκανε στο γήπεδο, πάντα με τη βοήθεια του Wyscout.

Οι επικίνδυνες εκτελέσεις

Ο νεαρός Κοσταρικανός ποδοσφαιριστής απείλησε την εστία του Ντραγκόφσκι, παραβιάζοντας την μάλιστα από την πρώτη του προσπάθεια στο ντέρμπι.

Η κεφαλιά του Σαμόρα μέτρησε για 0.13 expected goals και η εκτέλεση βελτιστοποίησε ελάχιστα τον συγκεκριμένο αριθμό, αυξάνοντας τον στο 0.15.

Η μεγάλη διαφορά έγινε όμως στη δεύτερη προσπάθεια του Σαμόρα προς την εστία, οπού από το 0.06 έφτασε στο εντυπωσιακό 0.33, πριν απομακρύνει την μπάλα ο Ούγκο.

Οι κινήσεις που προκάλεσαν… πονοκέφαλο

Πέρα από τις σωστές εκτελέσεις, η επιλογή Σαμόρα φάνηκε πως εξέπληξε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, καθώς ο 22χρονος προκάλεσε τους αμυντικούς των «πρασίνων» να παίξουν σε χώρους, στους οποίους δεν το έχουν συνηθίσει.

Στο heatmap του, παρουσιάζονται οι κινήσεις που έκανε στο μισό της ομάδας του Τερίμ, αναγκάζοντας την να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την μεσοανασταλτική της προσέγγιση, γεγονός που όπως αποδείχθηκε της δημιούργησε σύγχηση.

Η ευελιξία του παίκτη από την Κόστα Ρίκα βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς Άρη, αφού τι 16/18 πάσες που κατέγραψε, βοήθησε την ομάδα του σε όλο το μήκος και το πλάτος του αγωνιστικού χώρου, όπως θα δείτε εδώ:

Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τις κινήσεις και στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, οπού ο Άλβαρο Σαμόρα ήρθε σε τέσσερις επαφές με την μπάλα και απείχε ελάχιστα από το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση.

loading...

Previous articleΙστορικό επίτευγμα για τον… 200άρη Ράσταβατς!
Next articleΤέλος η σεζόν για τον Εραμούσπε, αναμένονται διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΣ Γιάννινα!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here