Ο Ολυμπιακός ζει έναν ιστορικό ευρωπαϊκά Απρίλιο, με πολλούς ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται στα «κόκκινα». Με τους αγώνες του πρωταθλήματος να απαιτούν και αυτοί υψηλοί συγκέντρωση ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπρεπε να ανοίξει το rotation των Πειραιωτών και το έκανε.

Κάποια από τα ονόματα που ενεργοποιήθηκαν από τον Ισπανό τεχνικό είναι ο Νέλσον Άμπι, που έπαιξε τόσο με τη Λαμία όσο και με τον ΠΑΟΚ, ο Ομάρ Ρίτσαρντς που επίσης αγωνίστηκε με Λαμία και ΠΑΟΚ και ο Ζέλσον Μάρτινς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα και στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει ο Ολυμπιακός και δίνει κάθε λόγο στον 63χρονο προπονητή να τον ξεκινήσει και στα επόμενα.

Ο Νο1 επιδραστικός παίκτης του Ολυμπιακού και η ανεβασμένη παρουσία του, που λύνει τα χέρια του Μεντιλίμπαρ

Όχι μόνο όμως έπαιξε αλλά έχει μπει αμέσως ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς παίκτες των «ερυθρολεύκων». Ο 28χρονος μετρά 1 γκολ και 2 ασίστ σε 236 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έχει συμμετοχή στα 3 από τα τελευταία οκτώ γκολ της ομάδας του Μεντιλίμπαρ. Με 3/3 σουτ στο στόχο, 7/8 επιτυχημένες ντρίμπλες, 2.7 αναχαιτίσεις, η παρουσία του έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα με τον ΠΑΟΚ είχε και 0.42xg πραγματοποιώντας το καλύτερο του παιχνίδι σε αυτό το κομμάτι σε ντέρμπι τίτλου και πλησιάζοντας την καλύτερη επίδοση του γενικά (0.45 κόντρα στον Άρη).

Το εξαιρετικό στοιχείο στην παρουσία του Ζέλσον Μάρτινς στα τρία τελευταία παιχνίδια, είναι ότι σε κάθε ένα ήταν καλύτερος σε διαφορετικό τομέα του ή με διαφορετικό τρόπο. Στη Λαμία παραδείγματος χάριν, έχει την καλύτερη φετινή του επίδοση σε επαφές στην αντίπαλη περιοχή καθώς έφτασε τις οκτώ, πολύ πάνω από το μ.ο. του που είναι 5.17. Ενώ για να πιστοποιηθεί η άνοδος του, η δεύτερη καλύτερη του επίδοση σε αυτό τον τομέα έρχεται 15 μέρες μετά στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη με 5.

Τέλος στη Λαμία που έχει κάνει το εν γένει καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Μάρτινς έχει το εντυπωσιακό νούμερο των δεκατριών κερδισμένων μονομαχιών από τις 18 που έδωσε αν και εξτρέμ. Στην αντίστοιχη κατηγορία έχει το… απόλυτο με ΠΑΟΚ, 3/3 (100%) και 2/5 (40%) απέναντι στον Άρη.

Συνολικά ο Πορτογάλος που έπιασε… λιμάνι τον περασμένο Ιανουάριο από τη Μονακό, μετρά σε 11 συμμετοχές 2 γκολ και 2 ασίστ. Το συμβόλαιο του έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2026.

Εν κατακλείδι φαίνεται πως ο Ζέλσον Μάρτινς για τον οποίο ξοδεύτηκαν 3 εκατ. ευρώ, αρχίζει να κάνει την απόσβεση του και αποτελεί ένα εξαιρετικό χαρτί που στα χέρια του Μεντιλίμπαρ μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμη μονάδα για τον Ολυμπιακό και της επόμενης χρονιάς.

loading...

Previous articleΑΕΚ: Ξανά ατομικό ο Μουκουντί, ελάχιστες ελπίδες να προλάβει ΠΑΟΚ
Next articleΒαριά ήττα με τριάρα και υποβιβασμός για τη Σαλερνιτάνα των Μανωλά-Πασαλίδη (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here