Το TransferGeeks σας δίνει τη δική του άποψη για τους προπονητές που έχουν προταθεί και απασχολούν τους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός μετά το «διαζύγιο» με τον Μίτσελ ψάχνει τον άνθρωπο ο οποίος θα του φέρει επιτυχίες τα επόμενα χρόνια, με συγκεκριμένα ονόματα να έχουν μπει στο παιχνίδι. Το TransferGeeks προσφέρει την άποψη των συντακτών του, για το πόσο καλή επιλογή είναι ο κάθε υποψήφιος.

Τζεναρο Γκατουζο – 5

Ο Ιταλός προπονητής δείχνει να είναι το no1 για τον Ολυμπιακό. Το βιογραφικό του παρόλα αυτά δε είναι ντυμένο με μεγάλες επιτυχίες, παρά το ότι βρέθηκε στον πάγκο μεγάλων ομάδων στην έως τώρα πορεία του στην Ευρώπη.

Ένα σημαντικό «μείον» για τη περίπτωση του Γκατούζο είναι και η αρνητική στάση του κόσμου. Ο Ολυμπιακός ως μεγάλη ομάδα καθορίζεται και από τη στάση του κόσμου, με έναν προπονητή που θα δεχθεί επίθεση στην… πρώτη στραβή, να μην είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

Στιβεν Τζεραρντ – 7α

Ο θρύλος της Λίβερπουλ ξεκίνησε τη προπονητική στην αγαπημένη του ομάδα, πριν μεταπηδήσει στη Γλασκόβη για να κοουτσάρει τη Ρέιντζερς. Εκεί κατέγραψε επιτυχίες όντας ο πιο επιτυχημένος προπονητής της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια και καταφέρνοντας να «χτυπήσει» την Σέλτικ και να πάρει το πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Premier League όπου έκανε μία μέτρια πορεία με την Άστον Βίλα, με την ομάδα του να τον απολύει και τον Έμερι να κάνει τελικά πολύ καλύτερη πορεία από εκείνον με τον ίδιο ρόστερ.

Η μεγάλη επιτυχία με τη Ρέιντζερς προσμετράτε στα θετικά του, το ότι έχει όμως όνειρο να βρεθεί στη Premier μπορεί να μη λειτουργήσει ευεργετικά, με τους Σκωτσέζους να έχουν ακόμη το παράπονο ότι… έψαχνε πάντα το πρώτο αεροπλάνο για Αγγλία. Ότι και ο Μαρτίνς δηλαδή…

Μαρθελίνο 9,5

Ο Ισπανός προπονητής είναι ίσως η καλύτερη δυνατή λύση. Έκανε εξαιρετικές πορείες με τη Βιγιαρεάλ, τη Βαλένθια και την Αθλέτικ, όντας ακόμη και υποψήφιος για τη θέση του προπονητή στην Εθνική Ισπανίας.

Προπονητής που έπαιζε πάντα καλό ποδόσφαιρο, έχει μεγάλη Ευρωπαϊκή εμπειρία και θα μπορούσε να δώσει όραμα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

Το μοναδικό αρνητικό είναι ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ εκτός Ισπανίας, ενώ δεν έχει εργαστεί σε ομάδα που έχει το «πρέπει» του πρωταθλητισμού.

Λάζε 8

Ο Πορτογάλος είναι μία ακόμη περίπτωση που ταιριάζει στο προφίλ του Ολυμπιακού. Πορτογάλος, σε καλή ηλικία, έχει κάνει πρωταθλητισμό με την Μπενφίκα και είχε μία θετική πορεία για κάτι περισσότερο από έναν χρόνο στη Premier League στον πάγκο της Γουλβς.

Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση για την οποία θα χρειαζόταν οικονομική υπέρβαση.

Στα αρνητικά, είναι ότι ουσιαστικά η επαγγελματική του καριέρα ως πρώτος προπονητής σε αντρική ομάδα αποτελείται από παρουσίες σε δύο συλλόγους.

Μπακάρ 8,5

Ο Μπακάρ όλα δείχνουν ότι δεν έρχεται και θα καταλήξει στον Ερυθρό Αστέρα. Και πάλι όμως πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Προπονητής ιδανικός για rebuilding που έχει πετύχει όπου έχει πάει και δείχνει εξαιρετικός για πρωταθλήματα δεύτερης ταχύτητας όπως το Ελληνικό.

Μάλιστα οι επιλογές παικτών που έχει κάνει ανά τα χρόνια είναι value for money, με τις ομάδες του να πετυχαίνουν στην Ευρώπη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Φέτος άλλωστε η Μακάμπι έφτασε ένα ημίχρονο μακριά από το να αποκλείσει τη Γιουβέντους από τη συνέχεια της Ευρώπης!

Στα αρνητικά είναι ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ σε μεγάλο πρωτάθλημα.

Ρεμπρόφ 6,5

O Ρεμπρόφ είναι γνωστός μας καθώς υπήρξε και υποψήφιος για τον πάγκο της ΑΕΚ το περσινό καλοκαίρι. Έχει πετύχει όπου έχει πάει, φέρνοντας πρωταθλήματα και κύπελλα.

Στα αρνητικά είναι ότι στην Ευρώπη δούλεψε μόνο σε δύο ομάδες, οι οποίες ήταν έτσι κι αλλιώς μακράν οι κορυφαίες στα πρωταθλήματα τους, τα οποία (Ουκρανία, Ουγγαρία) δεν είναι πρώτης ταχύτητας.

Εμπειρία σε κορυφαία πρωταθλήματα δεν έχει, ενώ η παρουσία στην Ασία ποτέ δεν είναι «παράσημο» και δείγμα φιλοδοξίας για κάποιον προπονητή.

loading...

Previous articleΆλλαξε μανατζερική στέγη ο Σισέ εν όψει καλοκαιριού
Next articleH AEK παίρνει τον καλύτερο επιθετικό της Super League 2! (WyScout Analysis)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here