Δείτε παρακάτω ποιοι είναι.

Ο Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις υπάρχουν κομβικοί παίκτες, που τείνουν να καθορίζουν την πορεία αυτών των αγώνων. Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν «κλειδιά» για τον Άρη.

Οι… σταθερές αξίες

Σίγουρα δύο κύριοι πρωταγωνιστές του Άρη σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν είναι οι δύο Ισπανοί, με τους οποίους έχει αναπτύξει ιδιαίτερο δεσμό η «κιτρινόμαυρη» κερκίδα. Ο πρώτος είναι ο αρχηγός, Χουλιάν Κουέστα, που διανύει ακόμα μια πολύ καλή σεζόν στη Θεσσαλονίκη και προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον αρχισκόρερ του Άρη, Λορέν Μορόν, ο οποίος κάνει αισθητή τη παρουσία του σε όλα τα παιχνίδια του Άρη, έχοντας σημειώσει 15 τέρματα στη σεζόν, πολλά εκ των οποίων έχουν έρθει σε ντέρμπι.

Ο κομβικός άξονας

Σε παιχνίδια απέναντι στους διεκδικητές του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Άρης βασίζει πολλά στο κέντρο του και συνεπώς σε όσους αγωνίζονται στις εν λόγω θέσεις.

Μια από τις βασικές επιλογές του Άκη Μάντζιου στα ντέρμπι αποτελεί ο Ζαν Ζουλ, ο οποίος προσδίδει τα απαραίτητα ανασταλτικά στοιχεία στους «κιτρινόμαυρους», ενώ ο Έλληνας προπονητής φαίνεται να τον εμπιστεύεται και στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Σε αυτόν τομέα, ξεχωρίζει από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, με τον Τσέχο μέσο να αποτελεί τον «εγκέφαλο» του Άρη στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να παραμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα, κάτι που φαίνεται και στα πολλά χιλιόμετρα που καταγράφει ανά παιχνίδι.

Η… απαραίτητη λεπτομέρεια

Έχει αποδειχθεί πως ουκ ολίγες φορές, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αυτές επιδιώκει να βρει ο Άκης Μάντζιος, ειδικά στο τελευταίο τρίτο του Παναθηναϊκού.

Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι ατομικές ενέργειες των εξτρέμ, που έχουν δώσει βαθμούς στους Θεσσαλονικείς μέσα στη σεζόν, καθώς οι «βασικοί» Σουλεϊμάνοφ-Σαβέριο ξέρουν πως να απειλούν την αντίπαλη εστία και να σκοράρουν.

Οι προαναφερόμενοι ποδοσφαιριστές αποτελούν τα θεμέλεια του φετινού Άρη στο αγωνστικό κομμάτι και μένει να φανεί αν θα ξεχωρίσουν σε άλλο ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό.

loading...

Previous articleΟ Λάρσον αποχωρεί έχοντας «καταπιεί» την δεξιά πλευρά του… Ηρακλείου (Wyscout Analysis)
Next articleΟ Μιριτέγιο συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα και έχει… διπλασιάσει την αξία του!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here