Τα πεπραγμένα του Έρικ Λάρσον στον ΟΦΗ.

Ο Έρικ Λάρσον αποχώρησε από τον ΟΦΗ, αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στο δεξί άκρο της άμυνας των Κρητικών και μέσω του Transfergeeks.gr μπορέιτε να δείτε μια ενδελεχή ματιά στη παρουσία του Σουηδού στο Ηράκλειο.

Στον ΟΦΗ, πραγματοποίησε 61 συμμετοχές, καταγράφοντας 3 γκολ και 7 ασίστ, αγωνιζόμενος για σχεδόν μια διετία στους «ασπρόμαυρους» του Ηρακλείου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το heatmap του Σουηδού μπακ, το οποίο πιστοποιεί την αφοσίωση που έδειχνε στη θέση του, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, πως το Wyscout τον τοποθέτησε στη κορυφή της λίστας των κορυφαίων ακραίων μπακ, για τη σεζόν 2022/23 στη Superleague (να σημειωθεί ότι παίζει ρόλο και το πλήθος των παιχνιδιών).

Πρωταγωνιστής στα μεγάλα παιχνίδια

Ο Έρικ Λάρσον ανέκαθεν βοηθούσε την ομάδα του στους σημαντικούς αγώνες, γεγονός που αποδείχθηκε και φέτος, αφού η παρουσία του Σουηδού μπακ ήταν καταλυτική στις νίκες του ΟΦΗ και κυρίως σε αυτές με Άρη και ΑΕΚ.

Στη νίκη επί των Θεσσαλονικιών στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Λάρσον είχε 7/11 κερδισμένες μονομαχίες, για να έρθει το εντυπωσιακό 10/12, απέναντι σε μια άκρως πιεστική και αθλητική ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Οι μονομαχίες απέναντι στον Άρη:

Και αυτές κόντρα στην ΑΕΚ:

Και από επίθεση;

Η επιθετική φύση του Σουδού μπακ δεν πέρασε απαρτήρητη από τα ελληνικά γήπεδα και ιδιαίτερα από τα προαναφερόμενα ντέρμπι. Ο τρόπος που μπορούσε να περάσει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, όπως και η άνεση με την οποία ενεργεί στο τελευταίο τρίτο αποτελούν μερικά ακόμα θετικά του στοιχεία.

Όπως βλέπετε, στο νικηφόρο 2-0 επί της ΑΕΚ, ο Λάρσον είχε το… απόλυτο, με 4/4 πάσες στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου και 2/2 στη μεγάλη περιοχή της Ένωσης.

Στο δε παιχνίδι με τον Άρη, προσπάθησε να επιτεθεί με τη μπάλα χαμηλά, κάτι που σε μεγάλο βαθμό πέτυχε, καταγράφοντας 4/5 ντρίμπλες και 3/5 πάσες στη μεγάλη περιοχή των «κιτρινόμαυρων».

Συνοψίζοντας, ο Έρικ Λάρσον αποχωρεί από τον ΟΦΗ, έχοντας αποτελέσει έναν από τους πιο αξιόπιστους πλάγιους μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι δεδομένο πως αφήνει ένα κενό στην άμυνα των κρητικών, αναπληρώνοντας ένα ήδη υπάρχον κενό στην άμυνα της Λίλεστρομ.

loading...

Previous articleΓκοτζαμανίδης: Το «ξεπέταγμα» στις Σέρρες και η ευκαιρία που καλείται να… αρπάξει στον Ολυμπιακό (Wyscout Analysis)
Next articleΟι παίκτες «κλειδιά» του Άρη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here