Μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάστηκε και μαθηματικά δύο «στροφές» πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, η Κηφισιά ήταν η δεύτερη ομάδα που… ακολούθησε τους Ηπειρώτες.

Μάλιστα η ομάδα που «σφράγισε» τον μαθηματικό υποβιβασμό της Αθηναϊκής ΠΑΕ ήταν ο ΠΑΣ Γιάννενα κερδίζοντας στην Καισαριανή με 2-3. Έτσι μετά από μια μόλις σεζόν στη Super League η Κηφισιά, θα επανέλθει τη νέα σεζόν στη Super League 2. Ωστόσο υπάρχουν παίκτες που άφησαν θετικές εντυπώσεις για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου και ξεχώρισαν, προσπαθώντας μέχρι την τελευταία αγωνιστική να… γλυτώσουν το σύλλογο από το «μοιραίο».

Οι 2+3 που ξεχώρισαν και… βλέπουν Super League

Πρώτος στη σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ογκιέν Οζέγκοβιτς, με τον Σέρβο επιθετικό να μετρά 16 γκολ σε 30 παιχνίδια. Μάλιστα ο 29χρονος είναι και εκ των κορυφαίων σκόρερ στο πρωτάθλημα αφού έχει ένα γκολ λιγότερο από αυτούς που βρίσκονται στην 1η θέση της λίστας, τους Λορέν Μορόν του Άρη και Αγιούμπ Ελ Κααμπί του Ολυμπιακού με 17.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Οζέγκοβιτς έχει το 42% των γκολ της Κηφισιάς και θέλει ένα γκολ για να σπάσει το ρεκόρ καριέρας που έχει από τη σεζόν 2016/17 με την Τσουκαρίτσκι. Ενώ ήδη Σέρβικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ έχει στη λίστα του τον 29χρονο σέντερ φορ. Αξίζει να αναφερθεί πως το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο και όπως όλα δείχνουν ο Οζέγκοβιτς θα αποχωρήσει ελεύθερος από την Κηφισιά.

Ο επόμενος που ξεχώρισε είναι ο δανεικός από την Ρουμάνικη Φαρούλ Κοστάντσα, Ματέους Κρισιούμα. Η περίπτωση του Βραζιλιάνου εξτρέμ που διανύει μια πολύ καλή χρονιά, με 2 γκολ και 9 ασίστ σε 31 παιχνίδια βρίσκεται δικαίως ανάμεσα στις κορυφαίες. Ο 25χρονος θα επιστρέψει στη Ρουμανία, ωστόσο η καλή του πορεία μπορεί να τον επαναφέρει σε ελληνικά μεταγραφικά ρεπορτάζ.

Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου λήγει το καλοκαίρι του 2025. Η αξία του στο tranfermarkt υπολογίζεται στις 500χιλ. ευρώ.

Το… ελληνικό χρώμα και η χειμερινή μεταγραφή

Ένας εκ των βασικών στελεχών της φετινής πορείας της Κηφισιάς, ήταν και ο Νικόλας Βαφέας ο οποίος αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια. Ο κεντρικός αμυντικός είναι πολύπειρος σε τέτοιες συνθήκες και προσπάθησε να συμβάλλει στην πορεία της Αθηναϊκής ομάδας, να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο υψηλόσωμος Θεσσαλονικιός σκόραρε και τρεις φορές φέτος.

Το προφίλ του μοιάζει ιδανικό για ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, αφού έχει την εμπειρία 85 συμμετοχών στην κορυφαία κατηγορία, με Ιωνικό, ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης.

Επιπρόσθετα μια ακόμη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος που έφτασε τις 24 συμμετοχές και είχε σχετικά καλή παρουσία. Βέβαια η Κηφισιά δεν είχε καλή αμυντική παρουσία, συγκεκριμένα τη χειρότερη με 66 γκολ παθητικό.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας έχει παρουσία στην κορυφαία κατηγορία τόσο με τη φανέλα του Άρη και του Ιωνικού, κάτι που τον προκρίνει ως μια ασφαλή επιλογή σε ομάδες των play-out της Super League. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο και αν κάποιος θελήσει να τον αποκτήσει θα το κάνει χωρίς να πληρώσει αντίτιμο στην Αθηναϊκή ΠΑΕ.

Τέλος εξαιρετική συμμετοχή στην πορεία του δεύτερου μισού της σεζόν στην Κηφισιά, έκανε ο Ιβάν Μιλίσεβιτς. Ο Βόσνιος αριστερός μπακ πρόλαβε μάλιστα να αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια, σκοράροντας 1 φορά, ενώ μοίρασε και 1 ασίστ.

Ο 25χρονος αγωνιζόταν ως τον Ιανουάριο στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και είναι ο πιο ακριβός παίκτης του συλλόγου σύμφωνα με το transfermarkt, έχοντας αξία 800χιλ. ευρώ. Το συμβόλαιο του με τους Κροάτες ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο, οπότε φαντάζει δύσκολο να παραμείνει κάτοικος… Κηφισιάς.

Το αν θα μείνει εν γένει στην Ελλάδα επίσης είναι ερωτηματικό, που ωστόσο θα έχει απάντηση μέσα στους επόμενους μήνες.

loading...

Previous articleΆρης: Ο Άκης Μάντζιος γράφει ιστορία κόντρα στη Λαμία!
Next articleΛεωνίδας Στεργίου: Σκόραρε το παρθενικό του γκολ στη μεγάλη νίκη της Στουτγκάρδης επί της Μπάγερν (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here