Τι επιλογές έχει ο Δικέφαλος με τον Σέρβο;

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε γνωστός στην Ελλάδα πριν 2 καλοκαίρια όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος από τη Μπενφίκα, αλλά στο ευρωπαϊκό στερέωμα είχε ακουστεί πολύ πιο πριν. Ο Σέρβος εξτρεμ ήταν απτά πιο καυτά wonderkid το καλοκαίρι του 2016 όταν η πορτογαλική ομάδα κέρδισε πολλές ομάδες και απέσπασε την υπογραφή του. Έκτοτε πέρασε μια 4ετια στην πορτογαλική πρωτεύουσα, έχοντας πάντα συμμετοχές αλλά χωρίς να δικαιώσει σε απόλυτο βαθμό της προσδοκίες που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Σέρβος εξτρεμ ήθελε να αποδείξει ότι αξίζει περισσότερα από όσο έδειξε στους Αετούς της Λισσαβόνας και υπέγραψε με τους Θεσσαλονικείς 2ετες συμβόλαιο με αρκετά χαμηλότερες απολαβές από αυτές που είχε στη Μπενφίκα, ποντάροντας στον εαυτό του κάτι το οποίο απέδωσε. Έκτοτε υπέγραψε συμβόλαιο ανανέωσης που τον έχει κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ζίβκοβιτς ήταν πάντα απτους πιο χρήσιμους παίκτες που είχαν οι προπονητές του στον ΠΑΟΚ, είτε ως πλάγιος επιθετικός που έπαιζε στο 3-4-2-1 του Αμπέλ Φερεΐρα και του Πάμπλο Γκαρσία, είτε ως καθαρό εξτρεμ και στις δύο πλευρές για τον Ράζβαν Λουτσέσκου. Η θέση η οποία αξιοποιούσε στο έπακρο τις δυνατότητες του ήταν αυτή που του είχαν δώσει οι προηγούμενοι προπονητές του ΠΑΟΚ, αλλά ο ίδιος ο Σέρβος ξέρει ότι μπορεί να γίνει χρήσιμος από πολλές θέσεις στην ομάδα του και δέχεται να θυσιαστεί.

Αυτό είναι και ένα απτά σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, το γεγονός ότι αποδίδει από όλες τις θέσεις, μέχρι και της Άμυνας καθώς στην εθνική Σερβίας αγωνίζεται στο δεξί άκρο της Άμυνας στο 5-2-2-1 που έπαιζε η χώρα του στο τελευταίο Μουντιάλ, εκεί όπου ο Σέρβος ήταν απτους καλύτερους παίκτες της, σε μια γενικότερα μέτρια παρουσία της χώρας του.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν και είναι μέσα στους 2 απτους 3 στόχους του, αλλά κοιτάζει από τώρα την επόμενη σεζόν, η οποία θα είναι κρίσιμης σημασίας για το δικέφαλο, καθώς σύμφωνα και με τους ανθρώπους του, θα προσπαθήσει να φτιάξει τις βάσεις του για να μπει στη φάση του πρωταθλητισμού και ο Ζίβκοβιτς είναι ένας από τους παίκτες που κάθε ομάδα χρειάζεται για κάτι τέτοιο. Το συμβόλαιο του Σέρβου όμως λήγει το 2024 και το καλοκαίρι  μπαίνει στον τελευταίο του χρόνο.

Ο Σέρβος έχει δείξει την επιθυμία του να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αν ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει πρέπει να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά και να του προσφέρει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, γιατί πολλές ομάδες θα προσπαθήσουν το καλοκαίρι να τον αποκτήσουν από καλύτερα πρωταθλήματα και με καλά συμβόλαια. Έτσι ο ΠΑΟΚ θα κρατήσει ένα απτά πιο πολύτιμα χαρτιά του και θα μπορεί να διαπραγματευτεί μια πολύ καλύτερη τιμή σε ενδεχόμενη πώληση στο μέλλον. Αλλιώς θα πρέπει να τον πουλήσει το καλοκαίρι έτσι ώστε να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από τον παίκτη, από οικονομική άποψη, αν και το καλοκαίρι οι ομάδες θα πατήσουν πάνω στο γεγονός ότι ο χρόνος είναι εις βάρος του ΠΑΟΚ και δε θα μπορέσει να πάρει ένα ποσό που να αντικατροπτρίζει την αξία του.

loading...

Previous article«Πόρτο, Τορίνο και ΠΑΟΚ για Μαντίγια»
Next articleΤρομερό στατιστικό! Πρώτος σκόρερ ως στόπερ παγκοσμίως ο Εραμούσμπε!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here