Ο Άγιαξ έπαιζε εκτός έδρας για την 32η αγωνιστική της Eredivisie με αντίπαλο την ήδη υποβιβασμένη Φόλενταμ. Ο «Αίαντας» επικράτησε εύκολα με 1-4 και MVP της αναμέτρησης για την ομάδα του αναδείχθηκε ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ.

Ο Άγγλος επιθετικός φαίνεται να έχει βρει τη φόρμα του στα τελευταία παιχνίδια και το απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα ήταν αυτός που έσπασε τη μπάλα στον Τέιλορ στο 25ο λεπτό για να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο ίδιος σκόραρε για το 0-2.

O 28χρονος σέντερ φορ βρέθηκε στη θέση που έπρεπε και εκμεταλλευόμενος την κακή απομάκρυνση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων πέτυχε το 11ο του γκολ στην Eredivisie. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, αντικαταστάθηκε στο 88ο λεπτό, ωστόσο αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τη συνεισφορά του.

Έτσι ο Άκπομ έφτασε συνολικά σε 34 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις τα 15 γκολ, έχοντας πλέον και 2 ασίστ. Έτσι ο «Αίαντας» παρέμεινε στην 5η θέση με 52 βαθμούς, όντας ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο στο Europa League της επόμενης σεζόν, ενώ διατήρησε και τις μαθηματικές ελπίδες να προλάβει την 4η θέση (Άλκμααρ 58 σε 31 αγώνες) που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του θεσμού.

loading...

Previous articleΜόντσα – Λάτσιο 2-2: Ισόπαλοι Μανδάς και Κυριακόπουλος σε ματσάρα (vid)
Next articleΓκολάρα Πέλκα από τα 30 μέτρα στη νίκη της Μπασάκσεχιρ που… βλέπει Ευρώπη (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here