Οι πιθανότεροι πρωταγωνιστές του σημερινού ντέρμπι.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον νικητή του σημερινού ντέρμπι να παίρνει προβάδισμα για τη πολυπόθτη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Όπως σε κάθε ντέρμπι, έτσι και στο συγκεκριμένο, οι δύο ομάδες αναμένεται να αναζητήσουν τους παίκτες που θα υλοποιήσουν καλύτερα τα πλάνα των προπονητών τους, έτσι ώστε να κάνουν τη διαφορά και να φτάσουν πιο κοντά στη νίκη.

ΑΕΚ

Από πλευράς ΑΕΚ, ένας παίκτης ο οποίος βρίσκεται σε φόρμα, είναι ο Γιώργος Αθανασιάδης, με τον Έλληνα γκολκίπερ να προέρχεται από μια σειρά καλών επιδόσεων σε ντέμρπι. Οι εμφανίσεις του τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό όσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πιστοποιούν την εξαιρετική του κατάσταση, με τους τερματοφύλακες να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο σε ντέρμπι λεπτομερειών, όπως αναμένεται το αποψινό.

Από τη μια άκρη του γηπέδου πάμε στην άλλη, για να συνατνήσουμε τον Έκι Πόνσε, που και σήμερα αναμένεται να αποτελέσει τη βασική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αργεντίνος φορ έχει πετύχει 3 τέρματα στη φετινή διαδικασία των πλέι-οφ και στην ΑΕΚ περιμένουν να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες του δοθούν .

Ο τρίτος εκ των παικτών «κλειδιά» της Ένωσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Κάλενς, με τον Περουβιανό στόπερ να καλείται να περιορίσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού, Φώτη Ιωαννίδη. Η συνεργασία του με τον -πάντα σταθερό- Βίντα θα αποτελέσει κομβικό παράγοντα για την τελική έκβαση του ντέρμπι.

Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στη κορυφή της βαθμολογίας με νίκη στο ντέρμπι και είναι λογικό να περιμένουν πολλά πράγματα από τους πρωταγωνιστές της πρόσφατης επιτυχίας τους στη Λαμία. Ο Φώτης Ιωαννίδης πρέπει να ανταπεξέλθει στην αμυντική ένταση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, με τις κινήσεις του όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός περιοχής να μπορούν να διαφοροποιήσουν τη προσέγγιση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο έτερος φορμαρισμένος Έλληνας του Παναθηναϊκού, Τάσος Μπακασέτας, έχει δημιουργήσει μια καλή συνεργασία με τον 24χρονο φορ, συνεπώς οι πάσες του (κυρίως στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου) και οι εκτελέσεις του, είναι ικανές να αλλάξουν τα δεδομένα και να δώσουν προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται σε μεγάλο βαθμό ο Φατίχ Τερίμ είναι ο Σαμέτ Ακαϊντίν, με τον Τούρκο στόπερ να έχει ελαττώσει σε σημαντικό βαθμό τα λάθη του. Ο Ακαϊντίν έχει το δύσκολο έργο να τα… βάλει με τη γρήγορη μετάβση τις ΑΕΚ και να την αντιμετωπίσει παίρνοντας γρήγορες αποφάσεις, αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη.

loading...

Previous article«Παραμένει το τούρκικο ενδιαφέρον για Τζόλη»
Next articleΠρώην της ΑΕΚ έγινε… σύμβουλος στη Ζενίτ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here