Εμφανέστατη φέτος η βελτίωση του Ιωαννίδη, ενός ποδοσφαιριστή που δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον, όμως κανείς δεν στέκεται στην ουσιαστική αγωνιστική βελτίωση του έτερου φορ των “πράσινων”.

Ο Άντραζ Σπόραρ την περασμένη σεζόν ήρθε στον Παναθηναϊκό “δεμένος” με ένα υπέρογκο ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση του και έχοντας και ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Σκόραρε αρκετά, έχασε πολλά και άκουσε τα “μύρια όσα” σχετικά με τους βαθμούς που κόστισε στον Παναθηναϊκό. Φέτος όμως η ιστορία είναι διαφορετική. Ο Σπόραρ έχει “χαλαρώσει”, έχει φύγει το βάρος από τους ώμους του, αφού όλα τα βλέμματα πέφτουν στον Ιωαννίδη.

Σε σχέση με πέρυσι είναι αποτελεσματικότερος και πιο πολύτιμος για τους πράσινους. Ας δούμε τα νούμερα του. Πέρυσι σκόραρε 0.56 goals ανά 0.61 Xg ένα ποσοστό όχι και τόσο κακό, που επιδεικνύει ίσως και πόσο σκληρή ήταν η κριτική απέναντι του κάποιες στιγμές. Φέτος πάντως έχει ήδη 0.63 goals ανά 0.54 Xg πράγμα που σημαίνει πως σκοράρει με μεγαλύτερη συνέπεια απ’ ότι θα έπρεπε συγκριτικά με τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Παραπάνω βλέπουμε αναλυτικά τις τελικές προσπάθειες του Σλοβένου επιθετικού (πάνω περσινές, κάτω φετινές). Οι μωβ είναι τα γκολ, οι μπλε στην εστία και τα Χ τα σουτ εκτός εστίας. Δεν χρειάζεται κάτι να σχολιάσουμε, από την εικόνα φαίνεται περίτρανα πως ο Σπόραρ έχει βελτιώσει ελάχιστα την ποιότητα των ευκαιριών του, αλλά κυρίως την ακρίβεια του στα τελειώματα.

Πάμε τώρα να δούμε τους χώρους στους οποίους κινείται.

Πάνω το περσινό heatmap του Σπόραρ, με μεγαλύτερη διασπορά, κάτω το φετινό με ξεκάθαρη παρουσία στην περιοχή και ξεκάθαρα καλύτερες τοποθετήσεις. Ο Σλοβένος άλλωστε πέρσι μοίρασε συνολικά 4 ασσίστ, αριθμό που έχει ήδη ισοφαρίσει την φετινή σεζόν.

Ίσως να μην μπορεί να είναι ο Μπάτμαν, είναι όμως σίγουρα ο κατάλληλος Ρόμπιν στον Μπάτμαν που λέγεται Φώτης Ιωαννίδης, σε έναν Παναθηναϊκό που βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας και πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

loading...

Previous articleΗ «παγίδα» που έπεσε ο Λουτσέσκου με τον Σαμάτα
Next articleΟ πρώην παίκτης του Άρη που έγινε… spider-man (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here