Σε μια κομβική προσθήκη προχωρά ο Ολυμπιακός, αφού φέρνει στην Ελλάδα έναν παίκτη που… πολιορκούσε τις τελευταίες μέρες αρκετά έντονα. Ο λόγος για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί που τα έχει βρει σε όλα με τους Πειραιώτες.

Η καριέρα του 30χρονου επιθετικού έχει αρκετά γκολ αλλά και ένα περίεργο σημείο αναφοράς. Αυτή ξεκίνησε το 2017 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όταν δηλαδή ήταν 24 ετών. Αυτή ξεκίνησε από τη χώρα του και την Ρεινέσενς Ντε Μπερκάν με την οποία μέτρησε σε 29 εμφανίσεις, 18 γκολ και 3 ασίστ.

Ακολούθησε μεταγραφή στην Ασία για λογαριασμό της Χεμπέι με τους Κινέζους να ξοδεύουν 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Εκεί σε δύο χρονιές δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα με μόλις 28 συμμετοχές, 9 γκολ και 2 ασίστ. Έπειτα ο Ελ Κααμπί επέστρεψε στην πατρίδα του για χάρη της Γουιντάντ η οποία τον απέκτησε πρώτα ως δανεικό το 2019 και ένα χρόνο αργότερα ως ελεύθερη μεταγραφή.

Εκεί είχε δύο γεμάτες χρονιές, μετρώντας συνολικά 57 συμμετοχές, 35 γκολ και 8 ασίστ. Όμως δεν κατάφερε να… στεριώσει ούτε εκεί αφού τον Αύγουστο του 2021 πήρε μεταγραφή στην Χατάγιασπορ στη γειτονική Τουρκία εκεί όπου για πρώτη φορά στα 28 του φάνηκε η αξία του εκτός του Μαρόκου.

Σε δύο εξαιρετικές χρονιές και ιδιαίτερα στην πρώτη ο Μαροκινός ήταν καθοριστικός πετυχαίνοντας 26 γκολ σε 55 εμφανίσεις μοιράζοντας και 4 ασίστ. Τον Μάρτιο του 2023 ο Ελ Κααμπί δέχθηκε μια δελεαστική πρόταση από την Αλ Σαντ και αποφάσισε να πάρει μεταγραφή εκεί, ωστόσο το πέρασμα του ήταν εξαιρετικά μικρό αφού περίπου πέντε μήνες αργότερα αποχώρησε ως ελεύθερος από τους Καταριανούς.

Σε αυτό το διάστημα πρόλαβε να αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια σκοράροντας 6 φορές και δίνοντας και 1 ασίστ. Στην καριέρα του ως τώρα ο έμπειρος Μαροκινός έχει αγωνιστεί με αρκετά μεγάλη ευχέρεια και στις πλευρές τις επίθεσης, τόσο δεξιά όσο και αριστερά, κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Τέλος ο Ελ Κααμπί είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του από το 2018, έχοντας αγωνιστεί σε 36 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας 20 γκολ. Μάλιστα το 2021 είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ωστόσο τελευταία του συμμετοχή ήταν το καλοκαίρι του 2022.

loading...

Previous articleΟλυμπιακός: «Έκλεισε» τον Ελ Κααμπί, πότε έρχεται στην Ελλάδα
Next article«Ο Ρέαμπτσιουκ υπέγραψε στην Σπαρτάκ Μόσχας»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here