O Παναθηναϊκός πήρε έναν ακόμη παίκτη από τον Άρη, ερχόμενος σε συμφωνία με τον νεαρό Χρήστο Χατζηϊωάννου.

Οι πράσινοι κοιτάνε το σήμερα αλλά και το αύριο. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Άρη για την απόκτηση του Χρήστου Χατζηιωάννου, ο οποίος είναι μάλλον ότι… καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα κάτω των 19 του Άρη.

Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας των κιτρινόμαυρων, ο οποίος έχει σκοράρει φέτος 11 γκολ σε 20 παιχνίδια στη Super League Κ19, ξεπερνώντας τα expected goals του, πράγμα που δείχνει ότι «τελειώνει» καλά τις φάσεις.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστής που κυρίως απειλεί και σκοράρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα.

Στον Άρη ο Χατζηιάννου αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως σέντερ φορ. Το σημαντικό κομμάτι όμως είναι ότι μπορεί να κινηθεί και σε άλλους χώρους. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί στα αριστερά και τα δεξιά της επίθεσης, όπως και πίσω από τον επιθετικό, με το μεγάλο του όπλο να είναι οι κινήσεις του.

Όπως μπορείτε να διακρίνεται και στο heatmap του, ο Χατζηϊωάννου αρέσκεται στο να κινείται στη δεξιά πλευρά, ενώ αφήνει το αποτύπωμα του σε ολόκληρο το μισό του γηπέδου.

Προφανώς τα παραπάνω βοηθάνε στο να έχει μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι, καθώς φτάνει κοντά στα 2 κλεψίματα ανά αγώνα και λαμβάνει περισσότερες πάσες από ότι οι περισσότεροι σέντερ φορ. Είναι σημαντικό ότι αυτό δε μειώνει την επιρροή του στην αντίπαλη περιοχή, περνώντας πάνω από 2 πάσες ανά παιχνίδι με 61% επιτυχία και έχει και ο ίδιος πάνω από 2 επαφές ανά αγώνα στην αντίπαλη περιοχή.

Ένας άνθρωπος που πραγματικά λάτρεψε τον Χρήστο Χατζηιωάννου ήταν ο επί χρόνια συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, Χερμάν Μπούργος. Ο περσινός προπονητής του Άρη είδε τον νεαρό επιθετικό, του άρεσαν τα στοιχεία που είχε και του έδωσε γρήγορα την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα.

Μάλιστα αγωνίστηκε και σε Ευρωπαϊκό αγώνα του Άρη απέναντι στη Γκόμελ, φτάνοντας κοντά στο να σκοράρει!

Η αποχώρηση του Μπούργος σήμανε και το τέλος των ευκαιριών στον Άρη για τον Χατζηιωάννου, με τον νεαρό φορ να έχει πλέον την ευκαιρία του στον Παναθηναϊκό!

loading...

Previous article«Δε θέλει με τίποτα να δώσει τον Πινέδα η Θέλτα – Τόσα λεφτά ζητάει»
Next articleΣκάουτερ της Σέλτικ βρέθηκε στο Καραϊσκάκης για τον Λιβάι Γκαρσία!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here