Ο 30χρονος σέντερ φορ έχει μεταμορφώσει την ομάδα της Λαμίας και την βάζει στη διεκδίκηση των πλέι-οφ!

Στην Ελλάδα τον Καρλίτος τον ξέραμε, γνωρίζαμε τις δυνατότητες του και την εκτελεστική του δεινότητα. Παρόλα αυτά όταν συμφώνησε με τη Λαμία λίγοι περίμεναν το πόσο πολύ θα αλλάξει τους συσχετισμούς στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξεκινώντας από το αυτονόητο και τα γκολ που πετυχαίνει, ο έμπειρος φορ έχει τέσσερα γκολ σε δώδεκα σουτ στη μεγάλη περιοχή, ενώ μετράει 0,43 γκολ ανά παιχνίδι, ξεπερνώντας τα xgoals του στο ίδιο διάστημα τα οποία βρίσκονται πιο χαμηλά στο 0,37.

Ο Καρλίτος όμως δίνει πολύ περισσότερα πράγματα από το απλά να σκοράρει. Οι κινήσεις του στο όριο του offside δυσκολεύουν την αντίπαλη άμυνα, ενώ συχνά καταφεύγει σε πλάγιες κινήσεις, παίρνοντας μαζί του τον στόπερ της αντίπαλης ομάδας.

Με τον τρόπο αυτό φέρνει ανισορροπία στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή ενώ αναγκάζει τα αντίπαλα στόπερ σε καταστάσεις ένας εναντίων ενός στις οποίες δεν λειτουργούν καλά, τη στιγμή που ο Καρλίτος πετυχαίνει σε ποσοστό 57% σε τέτοιες καταστάσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα heatmap του σέντερ φορ της Λαμίας στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό:

Πρέπει να τονιστεί ότι ο Καρλίτος βοηθάει και στην ανάπτυξη της ομάδας του, δίνοντας 3,74 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 62,9% επιτυχία και 2,78 πάσες στη μεγάλη περιοχή με 50% επιτυχία.

Φυσικά αυτές οι πάσες δημιουργούν ευκαιρίες έχοντας δημιουργήσει καλές προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του σε εννέα από τα δέκα παιχνίδια που έπαιξε, έχοντας ήδη και τρεις ασίστ μέχρι στιγμής.

Όσο ο Καρλίτος συνεχίζει να παίζει έτσι -έχοντας και ένα εξαιρετικό supporting cast- τόσο η Λαμία θα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να βάζει υποψηφιότητα για τα πλέι-οφ!

loading...

Previous articleΟ πρώην παίκτης του Άρη που έγινε… spider-man (VIDEO)
Next articleΟι τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνει από τώρα ο Άρης για τη νέα σεζόν

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here