Είναι από τις περιπτώσεις παικτών που η πρώτη τους χρονιά στον ΠΑΟΚ δεν έπεισε κανέναν για το αν αξίζει να βρίσκεται καν στο ρόστερ, πόσο μάλλον στην ενδεκάδα. Αλλά ήρθε η δεύτερη χρονιά για να δείξει, ότι όχι μόνο ο Κεντζιόρα μπορεί να γίνει χρήσιμος στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου, πλέον είναι απαραίτητος!

Ο πρώτος και κύριος που δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στον Πολωνό, είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός των Θεσσαλονικέων ανέκαθεν προτιμά να δουλεύει με παίκτες που γνωρίζει. Ο δεύτερος είναι πως θεωρήθηκε σαν μια χρήσιμη back up επιλογή αφού μπορούσε να αγωνιστεί τόσο στα δεξιά της άμυνας όσο και στο κέντρο αυτής πίσω από τους τότε βασικούς, Εκόνγκ και Σάστρε.

Το καλοκαίρι πήρε χρόνο συμμετοχής στα δεξιά της άμυνας και εκεί ο Λουτσέσκου άρχισε να καταλαβαίνει πως άλλη είναι η θέση που ταιριάζει στον 29χρονο. Αυτή του κεντρικού αμυντικού. Και να που το έφεραν οι συγκυρίες, ο Τροστ Εκόνγκ πρώτα έλειψε ένα μήνα για το Κύπελλο Αφρικής, έπειτα γύρισε τραυματίας και ο Κεντζιόρα πήρε τη θέση του και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης για το αν την αξίζει ή όχι.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως είναι ο δεύτερος παίκτης σε περισσότερα λεπτά συμμετοχής με 3.665′, περίπου 400 λεπτά περισσότερα από τον τρίτο που είναι ο Ράχμαν Μπάμπα με 3.292′. Στην κορυφή ο Ντομινίκ Κοτάρσκι με 4.440′. Πλέον όσο βαδίζουμε στο φινάλε της σεζόν ο Πολωνός όπως όλα δείχνουν θα την ολοκληρώσει με 47 συμμετοχές, έχει 44 ως τώρα.

Το αν θα παραμείνει παίκτης του ΠΑΟΚ είναι προς το παρόν άγνωστό, ωστόσο η υπόθεση δεν φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη, εφόσον υπάρχει δεδομένη επιθυμία των δύο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας. Επιπλέον το συμβόλαιο του Πολωνού με τη Ντιναμό Κιέβου μπαίνει στο τελευταίο του εξάμηνο, επομένως το αντίτιμο που θα ζητήσουν οι Ουκρανοί δεν θα είναι πολύ μεγάλο, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα τον χάσουν χωρίς να πάρουν τίποτα.

Το σίγουρο είναι πως αν τελικά ο Κεντζιόρα παραμείνει ο ΠΑΟΚ θα έχει «κλειδώσει» μια εξαιρετική λύση για την αμυντική γραμμή του και για την επόμενη χρονιά.

loading...

Previous articleΜανδάς: Η Λάτσιο προχωρά σε ανανέωση συμβολαίου με αύξηση αποδοχών!
Next articleΜόντσα – Λάτσιο 2-2: Ισόπαλοι Μανδάς και Κυριακόπουλος σε ματσάρα (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here