Ονειρική, μαγική, αξέχαστη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Σε ένα αδιανόητο ταξίδι, που λίγο έλειψε να ολοκληρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι τέτοιο όχι μόνο δε συνέβη αλλά οι Πειραιώτες έφτασαν κυριολεκτικά μέχρι το τέλος της διαδρομής!

Τον τελικό του Conference League. Αποκλείοντας την πιο ακριβή ομάδα της διοργάνωσης και την κάτοχο της 4ης θέσης στην Premier League, Άστον Βίλα. Μάλιστα μετά τη ιστορική εκτός έδρας νίκη στο «Villa Park» με 2-4, ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τους Άγγλους αυτή τη φορά μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0 και συνολικό σκορ 6-2.

Έτσι αυτές οι δύο απίθανες εμφανίσεις θα προστεθούν στο πανέμορφο ταξίδι των «ερυθρόλευκων» που τους στέλνει το βράδυ της 29ης Μαΐου να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Conference League στην OPAP Arena με αντίπαλο την Ιταλική Φιορεντίνα. Με ποδοσφαιρικό θράσος, μαγκιά και πέρα για πέρα δίκαια ο Ολυμπιακός, παρότι βρέθηκε στα… σχοινιά πολλές φορές, αντέδρασε σε όλες, αρνούμενος να παραδοθεί σε αποκλεισμούς και πλέον έχει μπροστά την ευκαιρία να γράψει ιστορία σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Η Άστον Βίλα το ήθελε ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορο γκολ βάζοντας θεμέλια πρόκρισης

Στα της αναμέτρησης η Άστον Βίλα μπήκε στο γήπεδο επιθετικά, κυνηγώντας δύο τέρματα μίνιμουμ, ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο 10′. O Κίνι γύρισε την μπάλα στον Ελ Κααμπί μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Μαροκινός πλάσαρε και νίκησε τον Μαρτίνεζ για το 1-0.

Οι Άγγλοι ανέβασαν την πίεση τους, όπως ήταν αναμενόμενο, σπατάλησαν κάποιες καλές στιγμές, τόσο με τον Ντάγκλας Λουίζ, όσο και με τον Μπέιλι, όμως ο Τζολάκης ήταν εκεί και μαζί με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία κατάφερε να μπλοκάρει την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Εκεί φάνηκε σαν η Αγγλική ομάδα να αποδέχεται τη… μοίρα της και το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Φυσικά η Άστον Βίλα δεν σταμάτησε να ψάχνει γκολ, ωστόσο είχε δύο μόνο σημαντικές στιγμές και πάλι, αμφότερες με τον Γουότκινς να μην μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό. Μάλιστα για να μπει και το… κερασάκι στην τούρτα σε αυτή την μυθική βραδιά ο Τζολάκης έβγαλε και ασίστ στον εκρηκτικό Αγιούμπ Ελ Κααμπί ο οποίος κέρδισε στο σπριντ τους αμυντικούς της Άστον Βίλα και πλάσαρε τον Μαρτίνεζ, νικώντας τον για δεύτερη φορά στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και με το σφύριγμα της λήξης ο Πειραιάς πήρε… φωτιά με παίκτες και οπαδούς να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Πλέον ο Ολυμπιακός που έκλεισε ραντεβού με την… ιστορία και θα πάει στις 29 Μαΐου να πάρει το τρόπαιο απέναντι στη Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77′ Αποστολόπουλος), Έσε, Ιμπόρα (73′ Όρτα), Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (86′ Κέσλερ-Χέιντεν), Κάρλος (65′ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντιν (86′ Μάνροου), Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι (86′ Κέλιμαν), Λουίζ, Ντιαμπί (58′ Ντουράν), Γουότκινς.

loading...

Previous article«Ο Ιωαννίδης ήταν έτοιμος να ανανεώσει, αλλά…»
Next articleΠαραδοχή ανωτερότητας από τον Έμερι: «Δίκαια νίκησε και πέρασε ο Ολυμπιακός»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here