Στο… 90′ των μεταγραφών o ΠΑΣ Γιάννενα απέκτησε τον 27χρονο Ράντου, θέλοντας να κάνει μία value for money επιλογή για το σήμερα και το αύριο.

Η τελευταία μεταγραφή στη χώρα μας για τη φετινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είναι αυτή του Ρουμάνου Αντρέι Ράντου. Όχι του τερματοφύλακα που γνωρίσαμε στο Καμπιονάτο, αλλά του αριστερού οπισθοφύλακα ο οποίος μέχρι πέρυσι έπαιζε στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας φορώντας τη φανέλα της Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Πέρυσι ήταν βασικός, με την ομάδα του όμως να κάνει μία άσχημη σεζόν, χάνοντας τελικά το μπαράζ παραμονής στο τέλος της χρονιάς. Ο ίδιος μάλιστα «χάρισε» το 90% του συμβολαίου του μετά από αυτή τη χρονιά, αλλά δε βρήκε μία ομάδα με τα δεδομένα που εκείνος θα ήθελε για τη συνέχεια της καριέρας του.

Στο… 90′ των μεταγραφών των ελεύθερων ο ΠΑΣ Γιάννενα ανακοίνωσε την απόκτηση του σε μία κίνηση χαμηλού ρίσκου. Μία ομάδα που δε δείχνει να κινδυνεύει με τη βαθμολογία και την (μετά μουντιάλ) εικόνα της, πάει σε μία περίπτωση που μπορεί να αποδειχθεί value for money. Πρόκειται για παίκτη που είχε 16 συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές της Ρουμανίας και θεωρούταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα της χώρας.

Αδιαπέραστος στην άμυνα!

Το μεγάλο όπλο του Ράντου είναι η αμυντική του συνέπεια. Πέρυσι κέρδισε το 77% των αμυντικών μονομαχιών τις οποίες έδωσε, επίδοση που τον κατέτασσε στην πέμπτη θέση ολόκληρου του πρωταθλήματος της Ρουμανίας.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ιδιαίτερα καλό στο ένας εναντίων ενός με τη μπάλα κάτω, όσο και στις τοποθετήσεις του. Πάρα πολύ σπάνια θα καταφέρει ο αντίπαλος εξτρέμ είτε να «γυρίσει» είτε να βρει τον χώρο να βγάλει κάποια σέντρα.

Αυτή η συνέπεια του είναι λοιπόν που τον κάνει να ξεχωρίζει και αυτή η συνέπεια του είναι αυτή που θα ψάξει ο ΠΑΣ Γιάννενα το επόμενο χρονικό διάστημα. Εδώ βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο θα εμποδίσει την ανάπτυξη της αντίπαλης ομάδας και λιγότερο θα ρισκάρει για το κλέψιμο, κάτι που όμως ίσως είναι περισσότερο θετικό παρά αρνητικό.

Τα ερωτηματικά στο επιθετικό κομμάτι

Το αρνητικό στοιχείο του Ράντου έχει να κάνει με το άλλο κομμάτι του παιχνιδιού, το επιθετικό. Δεν είναι ότι δεν ανεβαίνει, ότι δε κινείται. Ίσα-ίσα, μια χαρά ανεβαίνει και κινείται όπου πρέπει. Το τακτικό κομμάτι το έχει, είναι σωστός στις κινήσεις του και αυτό αποτυπώνεται στο heatmap του (δείτε παρακάτω). Η επιτυχία του στις σέντρες είναι όμως χαμηλή και έχει μόλις τρεις ασίστ στη καριέρα του.

Οι μεταβιβάσεις του δεν έχουν συνέπεια, καθώς από τη μία στιγμή μπορεί να βγάλει μία εξαιρετική τριαντάρα μπαλιά και την άλλη να κάνει ένα… τυφλό γέμισμα. Γενικά το 75% επιτυχία στις πάσες του είναι μακριά που εκεί που θα έπρεπε για αμυντικό.

Καταληκτικά, πρόκειται για έναν παίκτη με καλή ηλικία και με κίνητρο. Για αυτό αποφάσισε να «χαρίσει» το μεγαλύτερο κομμάτι του συμβολαίου του στη πρώην ομάδα του, για αυτό δεν πήγε φέτος σε έναν σύλλογο ο οποίος δε θα ανταποκρινόταν στα «θέλω» του. Τους τελευταίους μήνες -κατά δηλώσεις του ίδιου- προπονούταν καθημερινά και σκληρά περιμένοντας την επιστροφή του στα γήπεδα.

Μένει πλέον να φανεί το τι θα δώσει στο πρωτάθλημα μας ο Ρουμάνος…

loading...

Previous articleΤο ταξίδι του Φρόκου και τα όσα περιμένει ο Γιοβάνοβιτς από εκείνον
Next articleΓράφτηκε για τους μεγάλους της Ελλάδας αλλά καταλήγει… στη Λίβερπουλ!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here