O Παναθηναϊκός ανανέωσε τη συνεργασία του για τον Φρόκου για αρκετά χρόνια ακόμη, στηρίζοντας ένα παιδί που έδειξε εξαρχής να έχει το potential.

Ο Φρόκου είναι ένα από τα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει για τον Παναθηναϊκό. Είναι… ισόβια στα πράσινα, έχοντας πανηγυρίσει πρωτάθλημα και με την ομάδα κάτω των 15, αλλά και στην εξαιρετική φουρνιά της Κ19, μην έχοντας αλλάξει ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα οι επιδόσεις του αυτές ήταν που του έδωσαν και το… προβάδισμα, σε σύγκριση με άλλους συμπαίκτες του. Όχι μόνο ήταν στην προετοιμασία της ομάδας του Γιοβάνοβιτς το φετινό καλοκαίρι, αλλά συμπεριελήφθη στην αποστολή για τα παιχνίδια του Europa Conference League.

Σαν κερασάκι στη τούρτα ήρθε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, τη στιγμή που ήδη γραφόταν και για «ματιές» από το εξωτερικό. Όλα αυτά δυστυχώς όμως μπήκαν σε «παύση» όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε παιχνίδι της Uefa Youth League.

Ο τραυματισμός του βέβαια δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό από το να του υπογράψει πολυετές συμβόλαιο, καθώς οι πράσινοι έχουν δει το τι μπορεί να δώσει.

Το heatmap του λέει κάποια πράγματα, όπως ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που του αρέσει να βρίσκεται… παντού στο γήπεδο, σε ένα κλασσικό «χάρτη κινήσεων» που βλέπουμε από box to box μέσους.

Παίρνοντας ως δείγμα γραφής τη περσινή χρονιά και με τη βοήθεια του Wyscout βλέπουμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που είχε πέντε κλεψίματα ανά παιχνίδι και κέρδιζε το 56,6% των αμυντικών μονομαχιών του, αριθμοί αμφότεροι ιδιαίτερα σημαντική για τη θέση του.

Πρόκειται ακόμη για παίκτη που το παιχνίδι της ομάδας του επηρεάζεται αρκετά από τον ίδιο. Πέρυσι έπαιρνε 40 πάσες ανά ματς για να φτιάξει το παιχνίδι και μοίραζε τη μπάλα με μεγάλη επιτυχία και λίγα λάθη, ενώ είχε περισσότερες από επτά ντρίμπλες ανά παιχνίδι.

Για το επίπεδο της Κ19 έχουμε σίγουρα έναν παίκτη που διαπρέπει, ενώ στη β’ ομάδα του Παναθηναϊκού ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω όποτε του ζητήθηκε. Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο αρχικά θα του δοθούν οι ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια αν θα μπορέσει να μεταφέρει τη ποιότητα του σε επίπεδο Super League και Ευρώπης.

loading...

Previous articleΛύνει κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του ο Μαρσέλο, βρήκε ομάδα
Next articleΟ ΠΑΣ θέλει να ξεκλειδώσει το potential που όλοι είδαν στον Ράντου (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here