Ο Κάλεντ Νάρεϊ πέρασε περίπου 13 μήνες στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Αν και η πώληση του ήρθε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο για τη Αλ Καλίτζ της Σαουδικής Αραβίας ο Γερμανός εξτρέμ πρόλαβε να αφήσει, φαρδύ-πλατύ το αποτύπωμα του με τη φανέλα των «ασπρόμαυρων».

Σε 41 συμμετοχές ο 29χρονος σκόραρε οκτώ φορές και μοίρασε άλλες 11 ασίστ. Σε μια ιδιόρρυθμη σεζόν λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ ο Γερμανός από τα πρώτα 10 παιχνίδια του έδειξε πόσα μπορεί να προσφέρει. Ως τα τέλη Οκτωβρίου λοιπόν ο Νάρεϊ είχε ήδη καταφέρει να σκοράρει 4 φορές και δώσει άλλες δύο ασίστ.

Και τα έξι γκολ που συμμετείχε διαμόρφωσαν αποτέλεσμα, άμεσα ή έμμεσα, οπότε ο 29χρονος έγινε αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου. Δύο τα νικητήρια γκολ, ένα στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό στη νίκη των Θεσσαλονικέων και ένα που είχε προηγηθεί κόντρα στον Ατρόμητο στην Τούμπα και μάλιστα στις καθυστερήσεις.

Με ΟΦΗ και Λεβαδειακό ουσιαστικά τα γκολ του έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν το νικητήριο αποτέλεσμα. Η επιδραστικότητα του φάνηκε και στις δύο ασίστ που έδωσε, αφού ο «δικέφαλος» χάρις αυτές και τα γκολ σφράγισε δύο εντός έδρας νίκες. Κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία αντίστοιχα με 1-0.

Τα επόμενα του γκολ ή συμμετοχές σε αυτά ήρθαν μετά την επανέναρξη τον Ιανουάριο, με δύο ασίστ στον Ολιβέιρα στις ισάριθμες νίκες του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού και της Λαμίας. Το καλύτερο του ίσως παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Νάρεϊ το έκανε στις 19 Φεβρουαρίου του 2023 στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Εκεί ο Γερμανός με ένα γκολ και μια ασίστ σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την επικράτηση της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια. Ο 29χρονος δεν έμεινε εκεί βέβαια αφού με δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με νίκη κόντρα στον Βόλο με 0-1.

Τέλος ο Νάρεϊ ήταν εξαιρετικά επιδραστικός με 3 ασίστ στην εντός έδρας νίκη του δικεφάλου με 6-0 με αντίπαλο τον Ιωνικό, στη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό με 3-2 όπου μοίρασε 1 ασίστ και φυσικά στη νίκη στα play-off επί του Βόλου με 4-2 με 2 ασίστ.

Η εκρηκτική κατά τη διάρκεια της, χρονιά που διένυσε ο Γερμανός δεν ολοκληρώθηκε όπως θα ήθελε αφού επιπλοκές λόγω του Covid που είχε περάσει τον έθεσαν εκτός περίπου για ένα μήνα και για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα ο Νάρεϊ διαγνώστηκε με θρομβώσεις στον πνεύμονα κάτι που εν τέλει κατάφερε να ξεπεράσει και του επέτρεψε να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει.

Αν και οι εξελίξεις τον έφεραν πλέον μακριά από την Τούμπα, όποιος θυμάται το πέρασμα του Νάρεϊ από τον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα θυμάται πως πρόκειται για έναν εξαιρετικά ικανό εξτρέμ που βοήθησε πάρα πολύ τους «ασπρόμαυρους» και ξεχώρισε από μια εν γένει μέτρια σεζόν.

loading...

Previous article«Η Ρεάλ είναι θετική στην παραχώρηση του Ρεϊνιέρ»
Next articleΟλυμπιακός: Δικός του ο Γιόβετιτς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here