Ο Κίνι κατέφθασε το βράδυ της Δευτέρας (10/7) στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο έμπειρος Ισπανός αμυντικός αναμένεται αφού υπογράψει συμβόλαιο και ανακοινωθεί να μεταβεί στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Πειραιωτών.

Εκεί θα συναντήσει έναν… παλιό γνώριμο αλλά και τον άνθρωπο στον οποίο ουσιαστικά “χρωστά” τη μεταγραφή του στους “ερυθρόλευκους”. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ με τον οποίο συνηπήρξαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στη Γρανάδα, κάνοντας σπουδαία πράγματα.

Μάλιστα ο 33χρονος ακραίος αμυντικός αποτέλεσε έναν από τους παίκτες που ο Ισπανός προπονητής δεν ήθελε με τίποτα να βγάζει από την ενδεκάδα. Ο Κίνι επί Μαρτίνεθ πραγματοποίησε 62 συμμετοχές με μόλις 14 από αυτές να μην είναι στο βασικό σχήμα.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι πως ο Μαρτίνεθ είχε μπροστά του κάποιον που εμπιστευόταν περισσότερο, αλλά ότι ο Ισπανός ταλαιπωρήθηκε από μερικούς τραυματισμούς και χρειαζόταν σταδιακή είσοδο σε αγωνιστικούς ρυθμούς στην επιστροφή του στην ενεργό δράση. Στις 62 συμμετοχές είχε 1 γκολ και 1 ασίστ αλλά και 16 κίτρινες κάρτες.

Μάλιστα το αξιοπρόσεκτο είναι πως μιλάμε σχεδόν για τις μισές συμμετοχές του στη Γρανάδα αφού συνολικά είχε 142 με τον ισπανικό σύλλογο. Αν ο Κίνι θυμάται ένα παιχνίδι σίγουρα είναι αυτό που με το δικό του γκολ στο φινάλε, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στην έδρα της Βαγιαδολίδ με 1-2.

Τέλος κάτι ακόμη που αξίζει να αναφερθεί είναι ένα στοιχείο που ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως περιμένει από τον 33χρονο και τον έχει εκπαιδεύσει ο Μαρτίνεθ σε αυτό.

Δεν είναι άλλο από την προσαρμοστικότητα του, όπου τον χρειάζεται η ομάδα, δηλαδή κυρίως η εναλλαγή θέσης στα δύο άκρα της άμυνας. Μάλιστα στη Γρανάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 51 παιχνίδια ως αριστερός μπακ και στα 37 από αυτά τον τοποθέτησε ο 42χρονος προπονητής του Ολυμπιακού εκεί.

Το ποιος εν τέλει είναι ο Κίνι και πόσο θα βοηθήσει τους Πειραιώτες θα φανεί στο γήπεδο. Ωστόσο ο άνθρωπος που τον έφερε και αυτός που μίλησε μαζί του (Μαρτίνεθ και Κορδόν) είναι οι δύο που του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη ότι μπορεί να αποδώσει όταν η ομάδα τον χρειαστεί.

Και αυτό είναι κάτι που από μόνο του μπορεί να του δώσει το… καύσιμο που χρειάζεται για να τους ανταποδώσει την εμπιστοσύνη.

loading...

Previous articleΟ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ράχμαν Μπάμπα
Next articleΠοια ελληνική ομάδα πάει για το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση Βαλμπουενά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here