Ο Ολυμπιακός από το βράδυ της Πέμπτης (9/5) ζει ιστορικές στιγμές, τις μεγαλύτερες της ευρωπαϊκής του ιστορίας, αφού επικράτησε για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα της Άστον Βίλα και με συνολικό σκορ 6-2 εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του Conference League.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των δύο παιχνιδιών, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, σκόραρε τα πέντε από τα έξι γκολ των Πειραιωτών και έβαλε φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του σε αυτή την τεράστια πρόκριση, κόντρα στην Άστον Βίλα. Μάλιστα πλέον ο Μαροκινός είναι πρώτος σκόρερ στο Conference League με 10 γκολ, σκοράροντας τα πέντε απέναντι στους «χωριάτες».

Απίστευτη επίδοση και θα έπρεπε να ψάξουμε πολύ για να βρούμε κάποιον που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Πιο συγκεκριμένα είναι δύο που το έχουν κάνει σε νοκ-αουτ, ένας σε προημιτελικό και ένας σε ημιτελικό. Αυτός που το έχει καταφέρει στη φάση των «8» είναι ο σούπερ σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος το είχε κάνει τη σεζόν 2016/17 ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, για το Champions League.

Μάλιστα χρονικά η επίδοση του Μαροκινού επιθετικού του Ολυμπιακού, είναι καλύτερη αφού σκόραρε πέντε φορές σε 180 λεπτά, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε και την παράταση στο δεύτερο παιχνίδι, δηλαδή 210 αγωνιστικά λεπτά.

Ο πρώτος χρονικά που το έχει κάνει σε ημιτελικό, Europa League, είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο τη σεζόν 2010/11. Με τη φανέλα της Πόρτο ο Κολομβιανός είχε πετύχει την ίδια επίδοση κόντρα στη Βιγιαρεάλ σε 2 παιχνίδια, σε 180 λεπτά και αυτός όπως ο Ελ Κααμπί.

loading...

Previous articleΠαραδοχή ανωτερότητας από τον Έμερι: «Δίκαια νίκησε και πέρασε ο Ολυμπιακός»
Next articleΑμύθητο οκταψήφιο ποσό έχει βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός με την πρόκριση στον τελικό του Conference!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here