Το Transfergeeks.gr βαθμολογεί κάθε κίνηση που έκανε ο Ζοσέ Μπότο στη διάρκεια της παραμονής του στον ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής πέρασε τρεις μεταγραφικές περιόδους όπου είχε αναλάβει τις κινήσεις των «ασπρόμαυρων», έχοντας στο μυαλό του να ακολουθήσει ένα πρότζεκτ στα Ευρωπαϊκά πλαίσια.

Τελικά αυτό δεν προχώρησε, με τον ΠΑΟΚ να νιώθει ότι είναι προτιμότερο να εμπιστευτεί στα δικά του ποιοτικά παιδιά, από το να ψάχνει και να φέρνει ο Μπότο ταλέντα στο εξωτερικό.

Το Transfergeeks ασχολείται με όλες τις κινήσεις του έμπειρου τεχνικού διευθυντή και τις βαθμολογεί μία προς μία.

Φιλιπε Σοαρες 3,5

Η πρώτη μεταγραφή που έκανε ο Μπότο επί ημερών του στον ΠΑΟΚ ήταν αυτή του Φιλίπε Σοάρες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδωσε 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ στη Μορεϊρένσε, τα οποία όμως ποτέ δεν «φάνηκαν» στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σοάρες έχει μετρήσει 41 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ με την ασπρόμαυρη φανέλα, πέρα όμως από ένα καλό παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έχει δείξει πολύ λίγα πράγματα.

Σαστρε 6,5

Ο ορισμός του… τίμιου παίκτη. Έχει 48 παιχνίδια, 3 γκολ και 3 ασίστ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ήρθε σε καλή ηλικία και κυρίως χωρίς να κοστίσει ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι… Μάτος βέβαια, πρόκειται όμως για μία αξιόπιστη επιλογή και για παίκτη που βοήθησε όποτε χρειάστηκε, ιδίως με την έλλειψη λύσεων στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ.

Κοταρσκι 9,5

Αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή του Ζοσέ Μπότο στην πορεία του στον ΠΑΟΚ. Παίκτης που κατάφερε να «μπει στα παπούτσια» του Πασχαλάκη και να κάνει τους φίλους του ΠΑΟΚ να νιώσουν ήσυχοι.

Το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με τα πολλά εκατομμύρια που μπορεί -ακόμη και σήμερα εάν το θέλει- να εισπράξει ο ΠΑΟΚ από αυτόν τον φτάνει πολύ κοντά στο «άριστα».

Κουαλιατα 1

Από την καλύτερη μεταγραφή πάμε στη χειρότερη. Ο Κουαλιάτα κόστισε 1,8 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα τον βρίσκουμε πίσω στην Βραζιλία και μάλιστα να μην έχει καν χρόνο συμμετοχής στην Κουιάμπα όπου βρίσκεται ως δανεικός.

Αναμφισβήτητα μέχρι στιγμής ο Κουαλιάτα δείχνει να είναι… τζάμπα λεφτά για τον ΠΑΟΚ και σίγουρα η απόκτηση του δεν βοήθησε τον Μπότο.

Ναρεϊ 8,5

Ο Μπότο τον ήθελε πολύ, επέμενε, επέμενε και τελικά κατάφερε να τον φέρει στην Ελλάδα. Ένας εξαιρετικός παίκτης, από τους καλύτερους εξτρέμ του πρωταθλήματος που πέτυχε 8 γκολ και είχε 11 ασίστ. Κόστισε 1,5 εκατομμύριο, αλλά ο ΠΑΟΚ τα λεφτά αυτά μπορεί να τα βγάλει στο… πολλαπλάσιο.

Καργας 2

Το να χρεωθεί η μεταγραφή Κάργα στον Μπότο μοιάζει άδικο. Ασχέτως αυτού για το τυπικό κομμάτι, η παρουσία του Κάργα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη μόνο από αυτή του Κουαλιάτα. Από τα προβλήματα στο Conference που στέρησαν από τον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα πρόκρισης μέχρι την κόκκινη κάρτα του που έφερε το 4-0 στην Αθήνα με την ΑΕΚ ο Κάργας ήταν κακός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ραφα Σοαρες 6

Σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ δε χρειάστηκε να ματώσει για τον Ράφα Σοάρες. Ένα τίμιο αριστερό μπακ που δεν κάνει τη διαφορά αλλά κάνει τη δουλειά το. Σε 33 παιχνίδια έχει 5 ασίστ και έχει δείξει θετικά δείγματα, χωρίς όμως να είναι τίποτα το εξαιρετικό.

Μπραντον Τομας 7

Μία περίεργη περίπτωση αυτή του Τόμας. Αρχικά μπαίνει στα θετικά ότι δεν χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ να κάνει καμία οικονομική υπέρβαση για να τον αποκτήσει. Κατά τα άλλα υπήρχε ένα μεγάλο διάστημα στη σεζόν όπου δεν ήταν αυτός που έπρεπε, κατάφερε όμως να βάλει σημαντικά γκολ.

Σε τελική ανάλυση με 12 γκολ μέσα στη σεζόν πολύ άσχημα δεν μπορείς να πεις ότι πήγε η μεταγραφή του.

Νασμπεργκ 5 

Ο Νορβηγός αριστερός κεντρικός αμυντικός έχει μόλις 14 παιχνίδια στο ενεργητικό του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μοιάζει ως μία μεταγραφή που δεν ήταν απαραίτητο να γίνει από τη στιγμή που υπήρχε ο Κουλιεράκης.

Δεν είναι κακός παίκτης όσο έχει φανεί από το λίγο διάστημα που έχει παίξει, ο ΠΑΟΚ όμως τον είχε πάρει για να κάνει όσα έκανε ο Κουλιεράκης και αυτό σίγουρα δε συνέβη.

Αντρε Ρικιαρντο 3

Ο ΠΑΟΚ ούτε πλήρωσε για τον Πορτογάλο, ούτε τον προόριζε για την πρώτη ομάδα. Σίγουρα όμως όταν τον πήρε ο Μπότο δεν περίμενε να μην μπορεί να σταθεί ούτε στον ΠΑΟΚ Β’.

Δεν κόστισε η μεταγραφή, αλλά καλή δεν τη λες.

Νταντας 7 

Ένας ακόμη ποιοτικός και αξιόπιστος παίκτης. Ο Ντάντας δεν ήταν η… αποκάλυψη της χρονιάς ούτε έδειξε για ποιον λόγο πίστεψε στο ταλέντο του η Μπάγιερν. Παρόλα αυτά ότι χρειάστηκε το έκανε σε ικανοποιητικό βαθμό και έπεισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να τον κρατήσουν, ακόμη κι αν αυτό δε συνέβη.

Θα μπορούσε η συγκεκριμένη κίνηση να πάρει και μεγαλύτερη βαθμολογία, αλλά το ότι έγινε ο δανεισμός με όρους που δεν επέτρεπαν στον ΠΑΟΚ να τον κρατήσει παίζει τον ρόλο του εδώ.

Tαισον 7,5 

Μία ανάσα φρεσκάδας τον Ιανουάριο, ο Τάισον πέτυχε γκολ, έβγαλε ποιότητα και έκανε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πιστέψει ότι έχει στη διάθεση του έναν ακόμη ικανό παίκτη.

Κετζιορα 4 

Παίκτης που έμεινε και φέτος μεν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δείξει το… γιατί. Σε δέκα παιχνίδια και 681 λεπτά ο Πολωνός δεν έδειξε αυτά που περιμέναμε. Ενδεχομένως πάντως αυτό να αλλάξει φέτος, καθώς μιλάμε αναμφισβήτητα για έναν παίκτη που έχει κάνει καλά πράγματα στο παρελθόν.

loading...

Previous articleΟ Γιάννης Ανέστης συνεχίζει την καριέρα του σε ομάδα-έκπληξη
Next articleΘέλει τον Αντόνιο Αράντα ο Άρης σύμφωνα με τους Ισπανούς

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here