Γεννημένος στη Λεμεσό, ο Ιωάννης Πίττας κέρδισε την ευκαιρία να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του τοπικού Απόλλωνα. Ξεκινώντας από τις ακαδημίες και αφού πέρασε από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια το 2014 κατάφερε να φτάσει στην ανδρική ομάδα σε ηλικία 18 ετών.

Έκτοτε αγωνίστηκε σε 177 παιχνίδια, σκοράροντας 51 γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ μέχρι και το καλοκαίρι του 2023 όπου και αποχώρησε για την ΑΙΚ Στοκχόλμης, έναντι περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Παρά την αλλαγή περιβάλλοντος και όντας πρώτη φορά εκτός χώρας στα 27 του ο Κύπριος επιθετικός δεν επηρεάστηκε καθόλου και συνέχισε να σκοράρει με συνέπεια.

Την τρέχουσα σεζόν μετρά 7 γκολ και 1 ασίστ σε 13 συμμετοχές με τους Σουηδούς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ βρίσκεται και στο «πικ» της χρηματιστηριακής του αξίας από τον περασμένο Δεκέμβριο, κοστίζοντας 1.8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.

Συνολικά με την ΑΙΚ έχει σε 26 συμμετοχές, 16 γκολ και 1 ασίστ, συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης σεζόν. Επιπλέον ο Πίττας είναι και διεθνής με τη χώρα του, μετρώντας 39 συμμετοχές και 5 τέρματα.

Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές από την καριέρα του Πίττα:

loading...

Previous articleΟι φετινές επιδόσεις του Αντώνη Παπαδόπουλου που συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό (VID)
Next article«Ο Μεντιλίμπαρ έχει στη λίστα του τον Ντάνι Γκαρθία της Μπιλμπάο για τον Ολυμπιακό»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here