Το… κενό στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ παραμένει και δύο ονόματα τα οποία φαίνεται να έχει ψηλά στη λίστα της η «Ένωση» είναι ο Νέστορ Αραούχο και ο Μάρτιν Βαλιέντ. Τη δεδομένη στιγμή καμία απ’ τις δύο περιπτώσεις δεν φαίνεται να έχει προβάδισμα, ωστόσο θα φανεί αν οι «κιτρινόμαυροι» θα βιαστούν ή όχι για να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση ενόψει και των ευρωπαϊκών τους αναμετρήσεων.

Ο πρώτος στόχος και τα… κολλήματα στην υπόθεση Αραούχο

Πρώτα χρονικά για την ΑΕΚ εμφανίστηκε η υπόθεση του Νέστορ Αραούχο και μάλιστα ήταν και η πιο προχωρημένη μέχρι πρότινος. Ο 31χρονος έμπειρος στόπερ εδώ και περίπου πέντε μέρες έχει γίνει γνωστό πως αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ματίας Αλμέιδα.

Μάλιστα από το Μεξικό τονίζονταν κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη χώρα μας, το γεγονός πως υπήρχε συμφωνία τόσο μεταξύ των συλλόγων όσο και με τον Αραούχο και τους «κιτρινόμαυρους».

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως έχει… παγώσει με απόφαση του ίδιου του Αλμέιδα που τον είχε βάλει ως Νο1, όμως κάτι φαίνεται να του έχει αλλάξει γνώμη. Στα τεχνικά στοιχεία του παίκτη πρόκειται για ένα ψηλό αμυντικό (1.88μ), διεθνή με την εθνική ομάδα του Μεξικού έχοντας μάλιστα 67 συμμετοχές.

Πρόκειται για έναν aggresive παίκτη που έχει αγωνιστεί σε μεγάλο μέρος της καριέρας του, όπως και τώρα, στο Μεξικό. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Κρουζ Αζούλ φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα και ακολούθησε η Σάντος Λαγκούνα εκεί όπου έκανε το ανέβασμα στην καριέρα του με 171 συμμετοχές και έπειτα αποκτήθηκε από τη Θέλτα Βίγκο. Με τους Ισπανούς πραγματοποίησε 136 συμμετοχές συνολικά.

Μετά από τέσσερις γεμάτες σεζόν ξαναγύρισε στο Μεξικό για χάρη της Κλαμπ Αμέρικα στην οποία ανήκει. Το συμβόλαιο του έχει ισχύ ως το 2025. Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό άξιο αναφοράς για τον Αραούχο είναι πως σε σχέση με τον Βαλιέντ, έχει παίξει μόνο ως κεντρικός αμυντικός.

https://youtu.be/1iU8j6nCcsk

Η υπόθεση Βαλιέντ και η σύγκριση με τον Μεξικανό

Από την άλλη ο Βαλιέντ που επίσης έχει απασχολήσει τη μεταγραφική επικαιρότητα είναι και αυτός ένας ψηλός κεντρικός αμυντικός (1.87μ) που αγωνίζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Μαγιόρκα, έχοντας καταγράψει 102 συμμετοχές την τελευταία τετραετία στη La Liga.

Το συμβόλαιο του έχει ισχύ ως το 2025, ωστόσο είναι γνωστό πως ο Αγκίρε έχει δώσει το «ΟΚ» για την πώληση του παρά το γεγονός πως μέχρι και πέρυσι αποτελούσε βασικό στέλεχος της ομάδας. Είναι επίσης διεθνής, με τη Σλοβακία αυτός έχοντας 13 συμμετοχές.

Πριν την Ισπανία άνηκε πρώτα στην Τερνάνα και έπειτα στην Κιέβο με την οποία ωστόσο δεν έκανε ούτε μια συμμετοχή αφού πέρασε όλες του τις χρονιές δανεικός πίσω στην Τερνάνα. Συνολικά κατέγραψε 144 συμμετοχές πριν πωληθεί στη Μαγιόρκα πρώτα ως δανεικός και πάλι και έπειτα μόνιμα το 2019 με τους Ισπανούς να ξοδεύουν 1.5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Έκτοτε αγωνίζεται με τους «νησιώτες» έχοντας πραγματοποιήσει τέσσερις γεμάτες χρονιές και συνολικά 177 παιχνίδια τόσο στη δεύτερη όσο και στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Η βασική ομοιότητα των δύο περιπτώσεων φαίνεται να είναι πως αμφότεροι αγωνίστηκαν για τέσσερα έτη σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το Ισπανικό σε ομάδες που συνήθως βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Επίσης αν και παλιά (σ.σ την εποχή που αγωνίζοταν στην Τερνάνα) ο Βαλιέντ έχει παίξει και σε διαφορετικές θέσεις από αυτή του κεντρικού αμυντικού, τόσο ως δεξί μπακ, όσο ως αμυντικό και κεντρικό χαφ.

Εν κατακλείδι η κάθε μια περίπτωση φαίνεται να έχει τα υπέρ και τα κατά της, αφού αν η ΑΕΚ επιλέξει τον Αραούχο θα κερδίσει πολύ περισσότερο σε εμπειρία και δύναμη, ενώ από την άλλη αν ο Βαλιέντ είναι αυτός που έρθει τελικά η «Ένωση» θα μπορεί να… φτιάξει έναν ναι μεν έμπειρο αλλά σε καλή ηλικία παίκτη σε σχέση με τον Μεξικανό του οποίου οι «καλύτερες μέρες» φαίνεται πως βρίσκονται πίσω του.

loading...

Previous article«Τελειώνει από τον ΠΑΟΚ ο Μπότο»
Next articleΣχεδόν… μια ενδεκάδα Έλληνες είχε να ρωτήσει για τον ΠΑΣ ο Μπεγκάλα

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here