Όταν ήρθε τον χειμώνα του 2019 έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων από τη Ροστόφ λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν και να περιμένουν όσα θα έκανε και πόσο κομβικός θα γινόταν για τον ΠΑΟΚ ο Ίνγκι Ίνγκασον.

Άλλωστε ήρθε τη χρονιά που οι «ασπρόμαυροι»… κεντούσαν εντός του γηπέδου. Ο Ισλανδός βρήκε μπροστά του δύο «βράχους» στην άμυνα, τους Φερνάντο Βαρέλα και Άνχελ Κρέσπο και φυσικά έναν προπονητή που δεν ήθελε με τίποτα να χαλάει τη χημεία της ομάδας του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Χαρακτηριστικός ο χρόνος συμμετοχής του, με μόλις 6 παιχνίδια, τα πέντε από αυτά στο Κύπελλο Ελλάδας. Ωστόσο ο Ρουμάνος τεχνικός του «δικεφάλου» ξέροντας τι παίκτη έχει στα χέρια του και βλέποντας το δίδυμο Κρέσπο-Βαρέλα να μεγαλώνει ηλικιακά του έδωσε το χρόνο που δικαιούνταν και ο Ίνγκασον τον δικαίωσε.

Και μάλιστα μακροπρόθεσμα, αφού με την πώληση του για την Μίντιλαντ το ελληνικό πρωτάθλημα χάνει έναν από τους τρεις καλύτερους στόπερ της χώρας τα 3 χρόνια που είχε σταθερή θέση στην αρχική ενδεκάδα των Θεσσαλονικέων.

Κάτι που ίσχυσε και τη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τους δύο που τον προσπέρασαν να είναι η φετινή ανίκητη δυάδα της ΑΕΚ των Βίντα και Μουκουντί. Με τον Μάγκνουσον του Παναθηναϊκού που έχασε σε διάρκεια απόδοσης σε σχέση με τους υπόλοιπους να έρχεται 4ος.

Μάλιστα ο υψηλόσωμος (1.88μ) κεντρικός αμυντικός πολλές φορές βρέθηκε να λυτρώνει τον ΠΑΟΚ και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ισλανδός κατάφερε να πετύχει 14 γκολ σε 148 συμμετοχές συνολικά δηλαδή έβρισκε δίχτυα μία φορά ανά δέκα παιχνίδια ή αλλιώς περίπου πέντε γκολ τη σεζόν, εξαιρετικός αριθμός αν αναλογιστούμε τη θέση του στο γήπεδο.

Ένας ακόμη τομέας που ο Ίνγκασον ξεχώρισε όπως γίνεται αντιληπτό και από τα γκολ που πέτυχε είναι οι εναέριες μονομαχίες. Χαρακτηριστικός ο πίνακας που θα δούμε παρακάτω και απεικονίζει την εκπληκτική επίδοση του 29χρονου τη σεζόν 2021/22 που τον έφερε στην κορυφή σε σχέση με τους αντιπάλους του με ποσοστό 74.42%.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος του Ολυμπιακού βρίσκεται πιο πίσω του με 73.53% και πέντε παιχνίδια περισσότερα, ενώ ακολουθούν οι Γκόλεμιτς, Άλβαρεζ και Βργκοτς με 70% και κάτω.

Την ίδια χρονιά ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός έχει ακόμα μια διάκριση, αφού βρίσκεται στην κορυφαία τριάδα των κεντρικών αμυντικών στις κερδισμένες μονομαχίες. Πιο συγκεκριμένα στη 2η θέση ανάμεσα από τους Άνταμ Τζανετόπουλο (Λαμία) και Ουσεινού Μπα (Ολυμπιακό).

Πρώτος αναδεικνύεται ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός με ποσοστό 76.74% και ελάχιστη διαφορά από τον Ίνγκασον. Αυτός έχει 76.14% με ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ ο Σενεγαλέζος έχει μείνει στο 73.53%.

Το ίδιο αποτελεσματικός ήταν και τη σεζόν 2022/23, στην οποία πήρε και το ρόλο του ηγέτη μέσα στο γήπεδο. Ο Ισλανδός ολοκλήρωσε την παρουσία του στον ΠΑΟΚ όντας και πάλι μέσα στους κορυφαίους στις μονομαχίες με ποσοστό πάνω από 70%.

Τέλος άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο πλέον «Δανός» Ίνγκασον στο διάστημα που αγωνίστηκε είχε σταθερά πάνω από 88% στις επιτυχημένες πάσες, αριθμός που αποτελεί και το… αρνητικό του ρεκόρ με τον ΠΑΟΚ.

Εν κατακλείδι το σίγουρο είναι πως ο Τρόοστ-Εκόνγκ θα έχει αρκετή… δουλειά να κάνει έτσι ώστε να καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής του «δικεφάλου» με τον τρόπο που το έκανε ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είναι ικανός να το κάνει.

loading...

Previous articleΟΦΗ: «Πάτησε» Ηράκλειο ο Λαμπρόπουλος – Ολοκληρώνει τη μεταγραφή του
Next article«Οριστική συμφωνία Παναθηναϊκού-Αβαζίεμ, τόσα λεφτά θέλει η Μποαβίστα»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here