Ο Δημήτρης Κουρμπέλης λέει «αντίο» στον Παναθηναϊκό του οποίου υπήρξε στρατιώτης επί 6,5 χρόνια.

Από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Μάιο του 2023 ο Κουρμπέλης υπήρξε πιστός στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Σε χρόνια δύσκολα και χρόνια με μεγάλη πίεση ο 29χρονος χαφ από την Τρίπολη τίμησε τη φανέλα του «τριφυλλιού».

Συνολικά ο Έλληνας μέσος μέτρησε 174 συμμετοχές με τη πράσινη φανέλα, μετρώντας 8 γκολ και 10 ασίστ.

Ειδικά μάλιστα τη τελευταία σεζόν του με την ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Κουρμπέλης κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κάνει πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες να ασχοληθούνε με τη περίπτωση του και τελικά (όπως όλα δείχνουν) να καταλήγει στην Τράμπζοσπορ.

Στη φετινή χρονιά ο Κουρμπέλης κατάφερε σχεδόν να εκμηδενίσει τα λάθη του, αν εξαιρέσουμε 1-2 κακές στιγμές του. Είχε συνολικά 90,2% επιτυχημένες πάσες με ακόμη πιο εντυπωσιακό το 78,9% στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα όπου ο Κουρμπέλης πέρασε 24(!) πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου προωθώντας τη μπάλα και βοηθώντας την ομάδα του να πετύχει μία σημαντική νίκη.

Ακόμη στο επιθετικό κομμάτι ο Κουρμπέλης είχε 1,12 ντρίμπλες ανά αγώνα με 64,9% επιτυχία, ένα από τα καλύτερα νούμερα παίκτη στο πρωτάθλημα.

Κομβικό ήταν το θέμα των λαθών, όπου είχε μόλις οκτώ ανά παιχνίδι, αριθμός πολύ μικρός για τις επαφές που έπαιρνε με τη μπάλα και λιγότερα από 3 λάθη στο αμυντικό μισό του γηπέδου.

Από την άλλη πλευρά στην άμυνα είχε 55% αμυντικές μονομαχίες και 56,4% εναέριες, νούμερα που είναι θετικά αλλά όχι εντυπωσιακά. Πολύ θετικό στοιχεία και τα 4,7 κλεψίματα ανά παιχνίδι ενώ στα τελευταία 6 παιχνίδια που «έκαιγε» το θέμα του πρωταθλήματος μέτρησε 5,8 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

loading...

Previous articleΤι ισχύει για Πόνσε και ΠΑΟΚ
Next articleΗμέρα Κορδόν στον Ολυμπιακό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here