Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι ομάδες της Super League, πραγματοποίησαν αρκετές μεταγραφές, άλλες προκάλεσαν θόρυβο και ενθουσιασμό, άλλες απογοήτευσαν, ενώ άλλες άφησαν το φίλαθλο κοινό στον…’’πάγο’’, καθώς παρά τα μεγάλα ονόματα αλλά και τα παχυλά τους συμβόλαια, δεν έχουν αποδώσει ακόμα τα αναμενόμενα.

Η λίστα με τους παίκτες που θα δούμε παρακάτω λοιπόν, αξίζουν την υπομονή μας, καθώς μέσα στη διακοπή είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν σκληρά, με σκοπό στον δεύτερο γύρο της Super League να αναδείξουν τον καλό τους ευατό.

Ράφαελ Καμάτσο

Μέχρι στιγμής ο Πορτογάλος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στο ρόστερ των κιτρίνων και σίγουρα ήταν πρωταγωνιστής σε μία από τις χειρότερες στιγμές του Άρη τη φετινή σεζόν, με τη χαμένη ευκαιρία μέσα στο Τελ Αβίβ.

Ο Καμάτσο είναι ένας εξαιρετικός παίκτης (αυτό αποδεικνύεται και από το πέρασμα του από την Λίβερπουλ του Κλοπ), ο οποίος διαθέτει τρομερή ταχύτητα και καλή τεχνική, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή υστερεί τόσο σε δύναμη όσο και σε ψυχολογία, καθώς όποτε πλησιάζει την εστία έχει πολύ σοβαρό με τα τελειώματα του τα οποία είναι απογοητευτικά.

Με τον Άλαν Πάρντιου, η διοίκηση του Άρη περιμένει να δει έναν διαφορετικό Καμάτσο, με κύριο στόχο την βελτίωση της ψυχολογίας του, η οποία είναι στη χειρότερη δυνατή κατάστασή. Ο Πορτογάλος αποτελεί σίγουρα έναν παίκτη που αξίζει να κάνουμε υπομονή ώστε να τον αξιολογήσουμε με το τέλος της φετινής σεζόν.

Σιντιμπέ

Για τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ τα λόγια περισσεύουν. Μιλάμε για έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και μάλιστα σχετικά πρόσφατα (Μουντιάλ 2018), ενώ η καριέρα που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής αποτελεί σημείο αναφοράς και σίγουρα είναι αξιοσέβαστη.

Ο Σιντιμπέ, αποτέλεσε μια από τις τελευταίες μεταγραφές της ΑΕΚ την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ερχόμενος από μια σχετικά γεμάτη σεζόν με την Μονακό, στην οποία μέτρησε συνολικά 26 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Όπως είναι λογικό, ο Σιντιμπέ χρειάστηκε πολύ μεγάλο χρόνο προσαρμογής, καθώς ήρθε σε ένα πρωτάθλημα με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτού του Γαλλικού και του Αγγλικού που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έβερτον

Στα 4 παιχνίδια που αγωνίστηκε φέτος με την ΑΕΚ η απόδοση του ήταν αρκετά ικανοποιητική και σίγουρα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα αποτελέσει μια αξιόπιστη αμυντική επιλογή στο ρόστερ της Ένωσης και γιατί όχι βασικό γρανάζι στη μηχανή του Αλμέιδα.

Πεπ Μπιέλ

Ο Πεπ Μπιέλ, όταν πρωτοήρθε στον Ολυμπιακό από την Κοπεγχάγη, προκάλεσε αρκετό θόρυβο, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που με τη φανέλα της ομάδας από τη Δανία, ήταν ένας εκ των κορυφαίων.

Η τοποθέτηση του Μπιέλ στη λίστα μας μπορεί να παραξενεύει αρκετούς, ωστόσο είναι δεδομένο ότι αν ο Ισπανός απλώσει στους αγωνιστικούς χώρους το 100% των δυνατοτήτων του στο υπόλοιπο μισό του πρωταθλήματος, τότε θα μιλάμε σίγουρα για τον κορύφαιο παίκτη των ερυθρόλευκων συνολικά στο τέλος της σεζόν.

Μέχρι στιγμής σε 15 συμμετοχές μετράει 4 γκολ και 2 ασσίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με τον ανεβασμένο Χάμες Ροντρίγκεζ αλλά και τον Μαρσέλο, θα μιλάμε για έναν παίκτη αρκετά βελτιωμένο από αυτόν που είδαμε στον πρώτο γύρο.

Μπερνάρντ

Ο Μπερνάρντ αποτελεί ακόμα έναν παίκτη που η καριέρα του μιλάει από μόνη της.

Μπορεί να έχει μετρήσει 10 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ωστόσο η διαφορά ποιότητας με τους υπόλοιπους παίκτες στα εξτρέμ του Τριφυλλιού, δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή.

Δεν γίνεται όμως να κρίνουμε έναν παίκτη ο οποίος ήρθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα από ένα πρωτάθλημα που δεν μπορεί να κρατήσει τον οποιονδήποτε παίκτη στον ρυθμό που επιβάλλεται για να ανταπεξέλθει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ χρειάζεται χρόνο για προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα αλλά και στον ρόλο του ηγέτη που περιμένει να βρει στο πρόσωπό του ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός.

Το σίγουρο είναι ότι στον δεύτερο γύρο θα δούμε έναν άλλον παίκτη ο οποίος θα στηριχτεί ακόμα παραπάνω από τους συμπαίκτες του.

Ράφα Σοάρες.

Πρόκειται για έναν παίκτη του ο ΠΑΟΚ κυνήγησε και στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, ωστόσο ο ”γάμος’’ μεταξύ των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ράφα Σοάρες, ξεκίνησε τη σεζόν όντας βασικός στα πρώτα δύο ευρωπαϊκά ματς του ΠΑΟΚ και από τότε μπήκε στο ”ψυγείο”, μέχρι που ο Λουτσέσκου τον επανέφερε δυναμικά στο ασπρόμαυρο ρόστερ προς το τέλος του πρώτου γύρου, με τις εμφανίσεις του, να δικαιώνουν τον ΠΑΟΚ για την επιλογή του να τον αποκτήσει, μετρώντας 2 ασσίστ σε 4 ματς.

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ όπως όλα δείχνουν θα πάρει φανέλα βασικού με την έναρξη του 2ου γύρου, έχοντας να αποδείξει σε πολλούς ποια είναι η πραγματική του ποδοσφαιρική αξία και το μέλλον του στην ομάδα να μοιάζει πλέον ευοίωνο.

Έντουγουιν Ροντρίγκεζ

Άλλο ένα μεγάλο πρότζεκτ από την Ονδούρα για τον Άρη.

Μετά τον Λουίς Πάλμα ο Άρης επενδύει ξανά σε παίκτη από την Ονδούρα με την ελπίδα ότι θα πιάσει…”λαβράκι” για ακόμα μια φορά, αν αναλογιστούμε το ποσό πετυχημένη ήταν η επιλογή των κιτρινόμαυρων για τον Λουίς Πάλμα.

Ο Ροντρίγκεζ μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε ένα φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα και τον αγώνα κυπέλλου με τον Λεβαδειακό και με βάση την εικόνα του, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση με χαμηλό κέντρο βάρους.

Μιλάμε για έναν παίκτη που έρχεται κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης στην ηλικία των 23 ετών και εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε προσπάθεια προσαρμογής στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δεδομένα. Με λίγη υπομονή, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος μπορεί να δούμε έναν νέο… Πάλμα κάνει την εμφάνιση του στην αρχική 11αδα του Άρη.

Ντορόν Λάιτνερ

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Ντορόν Λάιτνερ με το Ισραηλινό του διαβατήριο λύθηκε, καθώς ο παίκτης έβγαλε τον Οκτώβριο και επίσημα Ρουμανικό, με αποτέλεσμα να λογίζεται πλέον ως κοινοτικός παίκτης.

Ο αριστερός Μπακ του Ολυμπιακού έχει πλέον κανονικά δικαίωμα συμμετοχής ως κοινοτικός και το καλοκαίρι ήρθε στον Ολυμπιακό με την προοπτική ενός μεγάλου πρότζεκτ.

Τα γραφειοκρατικά θέματα ωστόσο δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο και γενικότερα σε κάποιο επίσημο παιχνίδι της ομάδας. Ο Ρουμάνος πλέον Λάιτνερ είναι κανονικά στη διάθεσή του Μίτσελ και περιμένει την ευκαιρία του με σκοπό να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει μια θέση στην 11αδα του Ολυμπιακού.

Σωτήρης Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα με σκοπό να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη αλλά και να απολαύσει το ποδόσφαιρο έχοντας φτάσει πλέον τα 32 έτη της ζωής του.

Πέρσι στο Βόλο πολλοί περίμεναν ότι θα κάνει τη διαφορά και θα προσφέρει πολλά παραπάνω από όσα τελικά πρόσφερε. Πραγματοποίησε μια αρκετά μέτρια χρόνια που δεν τον βοήθησε να παραμείνει στην Θεσσαλική ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα που ψάχνει την αγωνιστική του άνοδο, θέλει να ανεβάσει και τον Σωτήρη Νίνη, καθώς πριν από λίγο καιρό τον απέκτησε με σκοπό να λάβει από τον παίκτη τις λύσεις που χρειάζεται στην δημιουργία επιθετικού παιχνιδιού.

Θα καταφέρει ο Νίνης να αναγεννηθεί αγωνιστικά στον ΠΑΣ Γιάννινα; Μόνο ο χρόνος μπορεί να το κρίνει!

loading...

Previous articleΟι μεταγραφές που θα ψάξει ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο
Next articleΦορ, εξτρέμ και δεκάρια που εκτόξευσαν την αξία τους στο μουντιάλ (part2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here