Ο Σουαλιχό Μεϊτέ το απόγευμα του Σαββάτου (26/8) κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος μέσος θα υπογράψει αρχικά ως δανεικός και έπειτα θα υπάρχει οψιόν αγοράς αν θελήσει ο «δικέφαλος» θα μπορέσει να την ενεργοποιήσει πληρώνοντας 4 εκατ. ευρώ.

O Γάλλος μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από την Οσέρ εκεί όπου στα 19 του έκανε μια γεμάτη χρονιά καταγράφοντας 22 συμμετοχές και σκοράροντας δύο γκολ. Η Λιλ εντόπισε το ταλέντο του και πλήρωσε τον Ιανουάριο του 2013, 2.7 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον 20χρονο τότε αμυντικό χαφ.

Ωστόσο παρά τις προσδοκίες και την καλή αρχή η συνέχεια δεν ήταν ίδια, αφού σε τρεις συνολικά σεζόν που παρέμεινε στους «λιλουά» έπαιξε μόλις σε 41 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, ούτε να δώσει ασίστ. Έπειτα βρέθηκε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ για ενάμιση χρόνο. Στους Βέλγους είχε ρόλο βασικού αφού σε 18 μήνες μέτρησε 58 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Τότε ήταν που η Ζούλτε έκανε το… απίθανο αφού στις 1 Ιουλίου του 2017 τον ανακοίνωσε έναντι 5.1 εκατ. ευρώ και την επόμενη μέρα τον πούλησε στη Μονάκο με αντίτιμο ύψους 8 εκατ. ευρώ. Στους Μονεγάσκους δεν έκανε τη διαφορά αφού σε ολόκληρη χρονιά έπαιξε μόλις σε 3 παιχνίδια.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπορντό με την οποία τη σεζόν 2017/18 έπαιξε σε 19 παιχνίδια με 1 γκολ και 2 ασίστ. Έπειτα η Μονακό έκρινε πως δεν τον ήθελε και τον πούλησε στην Τορίνο έναντι 11.5 εκατ. ευρώ. Στην Ιταλία ο Μεϊτέ βρήκε την… Ιθάκη του και μεγαλούργησε.

Σε τρία γεμάτα χρόνια αγωνίστηκε σε 94 παιχνίδια, με 3 γκολ και 7 ασίστ. Στα μέσα της τρίτης του σεζόν στην Τορίνο, μετακόμισε στη Μίλαν ως δανεικός και έπαιξε σε 21 παιχνίδια, μοιράζοντας 1 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2021 ο Γάλλος αγοράστηκε από την Μπενφίκα, η οποία πλήρωσε 6 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Με τους Πορτογάλους κατέγραψε 27 συμμετοχές χωρίς γκολ και ασίστ. Την περσινή χρονιά ο Μεϊτέ αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κρεμονέζε στην οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε 35 αγώνες, δίνοντας και 2 ασίστ.

Δείτε τον Μεϊτέ σε δράση:

loading...

Previous articleΣτη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Μεϊτέ, αυτή θα είναι η οψιόν αγοράς του
Next articleΟλυμπιακός: Στην Αθήνα για να υπογράψει στους Πειραιώτες ο Ορτέγκα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here