Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (11/4 22:00) αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Κλαμπ Μπριζ για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Conference League. Ένας εξ αυτών που θα ξεκινήσουν βασικοί στο παιχνίδι θέλοντας να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης είναι ο Άλι Σαμάτα.

Ο Τανζανός επιθετικός που βρίσκεται σε καλή κατάσταση τελευταία και δείχνει να έχει ξεπεράσει το παικτικά και ψυχολογικά κακό διάστημα που διένυσε, από τις αρχές του 2024 και ιδιαίτερα μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Ιδιαίτερα με τις εμφανίσεις του μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες στα μέσα Μαρτίου ο Αφρικανός αποθεώνεται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την προσπάθεια που κάνει να βοηθήσει το σύλλογο.

Η αλλαγή… προσώπου μετά τη διακοπή και το πρώτο 90λεπτο κόντρα στη Λαμία

Χαρακτηριστικό είναι πως η καλή του εικόνα του έδωσε το πρώτο του 90λεπτο κόντρα στη Λαμία στις 3 Απριλίου στην εντός έδρας νίκη του «δικεφάλου» με 3-1. Οι επιτυχημένες ενέργειες του στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις, 161 αγωνιστικά λεπτά (εκτός έδρας με Παναθηναϊκό, εντός έδρας με Λαμία και εκτός έδρας με ΑΕΚ) έχουν φτάσει σχεδόν στο 60%, 58% πιο συγκεκριμένα. Στις πάσες ο Αφρικανός έχει επίσης αρκετά υψηλό ποσοστό με περίπου 80% ποσοστό επιτυχίας με 31/38.

Ακόμη έχει τρομερό ποσοστό στις επιτυχημένες ντρίμπλες με 7/8 και ποσοστό πάνω από 90%. Παράλληλα έχει ανεβάσει τα Xgoals του, αφού από τον μέσο όρο 0.31 σε αυτές τις 3 αναμετρήσεις έχει 0.95, ωστόσο ακόμη του λείπει το γκολ. Επιπλέον στο επιθετικό κομμάτι οι επαφές του στην αντίπαλη περιοχή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με 14 στα τρία αυτά παιχνίδια ενώ ως τώρα στη σεζόν είχε συνολικά 62, δηλαδή έχει καταφέρει να έχει περίπου το 1/4 των επαφών όλης της χρονιάς στα τελευταία 161 λεπτά.

Επιπρόσθετα ο Σαμάτα έχει και δύο κερδισμένα πέναλτι με Παναθηναϊκό και Λαμία και η εν γένει παρουσία του και στήριξη του από όλους πλέον, συμπαίκτες και οπαδούς για όσα προσφέρει εντός των τεσσάρων γραμμών είναι πέρα για πέρα δίκαιη.

Αυτό που μένει για να ολοκληρωθεί το… παζλ της ανόδου του είναι και ένα σημαντικό γκολ. Με ευχή όλων αυτό να έρθει κόντρα στην Μπριζ με την οποία διατηρεί καλή παράδοση, στο Βέλγιο το βράδυ της 11ης Απριλίου, δίνοντας γιατί όχι και τη νίκη στον ΠΑΟΚ σε αυτό το κομβικό παιχνίδι.

loading...

Previous articleΚαρτάλ: «Ξέρουμε τη δύναμη του Ολυμπιακού, είμαστε πανέτοιμοι για το παιχνίδι»
Next articleΗ αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε: Mοναδικός απών ο Ποντένσε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here