Δείτε τις πρόσφατες εμφανίσεις του Καμερουνέζου.

Αποτελεί έναν από τους παίκτες που εμπιστεύεται ο Άκης Μάντζιος και η αλήθεια είναι ότι είναι εκ των θεμελίων της μεσοαμυντικής γραμμής του Άρη μέσα στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο Ζαν Ζουλ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και διακιώνει τον προπονητή του.

Παρών στις μονομαχίες

Στα αμυντικά του καθήκοντα είναι συνεπής, καταγράφοντας 61.7% στις μονομαχίες, ενώ με τον Παναθηναϊκό και απέναντι σε έναν παίκτη όπως ο Φώτης Ιωαννίδης, είχε 6/8 στον συγκεκριμένο τομέα.

Ένα ακόμα στατιστικό που προκαλεί εντύπωση, είναι το 3.76 επεμβάσεις ανά παιχνίδι, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μόνο στα ντέρμπι, κάθως όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Καμερουνέζος χαφ πραγματοποίησε 6 τέτοιες στο 3-1 του Άρη επί της Λαμίας, παιχνίδι που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο της μπάλας.

Εκτός αυτών, κόντρα στον Παναθηναϊκό -αντίπαλο του Άρη στον τελικό- είχε 14 ανακτήσεις τις μπάλας, με τις 7 να έρχοναται στο μισό της ομάδας του Φατίχ Τερίμ.

Καλύτερη επίδοση σημείωσε μόνο με τη Λαμία στα τελευταία παιχνίδια, οπού μέτρησε συνολικά 19 ανακτήσεις, όμως κάτι τέτοιο μόνο τυχαίο δεν αποδείχθηκε, καθώς έχει τον μέσο όρο του 9.16 στη φετινή Superleague.

Και… μπροστά;

Όταν ο Ζουλ ήρθε στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι φαντάστηκαν πως οι αρμοδιότητες του θα περιορίζονται κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο το τεχνικό επιτελείο του Άρη δεν φαίνεται να ενστερνίζεται κάτι τέτοιο.

Ο Εμβοντό καλείται να πάρει και αποφάσεις με τη μπάλα στα πόδια, συμμετέχοντας στο build-up της ομάδας και μπορεί σε ορισμένους τομείς να χρειάζεται βελτίωση, όμως σε μερικούς άλλους είναι ανώτερος των προσδοκιών του κόσμου.

Προς το παρόν έχει 73.1% στις πάσες που προωθούν το παιχνίδι, ενώ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε το εντυπωσιακό 14/16, ποσοστό της τάξης του 88%, όπως φαίνεται παρακάτω.

Διακρίνεται ταυτόχρονα και το 5/6 που είχε απέναντι στους «πράσινους», όσον αφορά την ακρίβεια στις πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, κάτι που ο Ζουλ φέτος πραγματοποιεί κατά 68.1% με επιτυχία.

Καταλήγοντας, ο Ζαν Ζουλ αποτελεί από τους πολύ χρήσιμους παίκτες του Άρη και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει μέλος του ρόστερ των «κιτρινόμαυρων». Στο τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε μια άκρως θετική εμφάνιση, δείχνοντας σε όλους πως μπορεί να διεκδικήσει επάξια μια θέση στην ενδεκάδα του Άρη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου.

loading...

Previous articleΣκόραρε με όμορφο τελείωμα στη κίνηση ο Ιτούρμπε (vid)
Next article«Ματιές» της Μπενφίκα σε Ιωαννίδη!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here