Ανέβηκε ξανά στη μεγάλη καητγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας τη κορυφή στη Superleague 2.

Ο Λεβαδειακός τα κατάφερε. Η ομάδα της Βοιωτίας επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τερματίζοντας στη πρώτη θέση του βόρειου ομίλου στη Superleague 2.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά ορισμένους παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία του Λεβαδειακού, φέρνοντας τον και πάλι στη Superleague 1, αμέσως μετά τον περσινό του υποβιβασμό.

Η… εξιλέωση του Οφρυδόπουλου

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος σημείωσε επιτυχίες ως ποδοσφαιριστής, ωστόσο ως προπονητής δεν είχε καταγράψει κάποια μεγάλη. Αυτό έμελε να συμβεί τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, καθώς μετά από τις αποτυχίες τόσο σε Παναχαϊκή (δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο) όσο και σε ΑΕΚ (δεν κατάφερε να κερδίσει έξοδο στην Ευρώπη), καθοδήγησε τον Λεβαδειακό στη πολυπόθητη άνοδο. Πρόκειται για τη πρώτη μεγάλη προπονητική επιτυχία του Οφρυδόπουλου και είναι βέβαιο ότι θα του μείνει αξέχαστη.

Η απαραίτητη εμπειρία

Σε αυτή της τη πορεία, η ομάδα της Βοιωτίας βασίστηκε σε ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παραστάσεις από τη Superleague, κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό φαίνεται και στις επιλογές των ξένων παικτών στην ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, καθώς υπάρχουν 6 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ομάδας, οι οποίοι έχουν… τριβή με τη Superleague και τη γενικότερη προσέγγιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για τους Μεχία, Μπελμόντ, Πίρινεν, Χάμοντ, Νταγκό και Μπαΐροβιτς, παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε συλλόγους της πρώτης κατηγορίας και όπως φαίνεται κατάφεραν να αξιοποιήσουν αυτές τους τις εμπειρίες, βοηθώντας την ομάδα της Λειβαδιάς σε διάφορες περιόδους του φετινού πρωταθλήματος.

Τα… «πρώτα βιολιά»

Σαφώς και σε κάθε ομαδική επιτυχία όλοι οι άνθρωποι εντός και γύρω από την ομάδα έχουν συνεισφορά, ωστόσο σε κάποιους αυτό λαμβάνει… λίγο μεγαλύτερη προβολή και έκταση.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον πρώτο σκόρερ του Λεβαδειακού τη φετινή σεζόν, που ακούει στο όνομα Ζοσέ Ρόμο και αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την ΑΕ Λεμεσού. Φέτος μετράει 7 γκολ, δικαιώνοντας τους ανθρώπους που τον έφεραν στην Ελλάδα.

Μόλις ένα τέρμα λιγότερο έχει σημειώσει ο Γιώργος Νίκας, με τον χαφ που ανήκει στον Παναθηναϊκό να αναδεικνύει και φέτος τις επιθετικές του δυνατότητες.

Από κοντά και ο Γιάννης Γιαννώτας, που έχει συμμετοχή σε 13 γκολ της ομάδας του, έχοντας πετύχει τα 4 και έχοντας καταγράψει την εντυπωσιακή επίδοση των 9 ασίστ, που είναι μακράν η κορυφαία για το σύνολο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

loading...

Previous article«Πρόσφερε εκατομμύρια για να σπάσει το προσύμφωνο Μπερνάρ-Μινέιρο ο Παναθηναϊκός»
Next articleΌμορφη ασίστ του Ματέο Γκαρσία στην ισοπαλία της Άτλας (vid)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here