Δείτε τις αποκρούσεις του Ισπανού τερματοφύλακα.

Ο Άρης ηττήθηκε με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μένοντας από νωρίς πίσω στο σκορ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να διευρύνουν το προβάδισμα τους από το πρώτο ημίχρονο, εάν ο Χουλιάν Κουέστα δεν απέκρουε ακόμα ένα πέναλντι στο Φαληρικό γήπεδο.

Για την ακρίβεια, ο Κουέστα νίκησε τον Ελ Κααμπί, «διαβάζοντας» την εκτέλεση του Μαροκινού φορ και μένοντας στο κέντρο της εστίας, μαζεύοντας τη μπάλα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα.

Βέβαια, ο Ισπανός γκολκίπερ είναι κάτα κάποιον τρόπο… συνηθισμένος στις αποκρούσεις πέναλτι στον Πειραιά, με τη χθεσινή να είναι η 4η που πραγματοποιεί στο εν λόγω γήπεδο.

Στη κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος είχε «νικήσει» τον Κώστα Φορτούνη, στο σημείο που υπάρχει η χαρακτηριστική ένδειξη με τον αριθμό 3.

Στα playoffs της σεζόν 2021/22, ο Χουλιάν Κουέστα κατάφερε να αποκρούσει και εκτέλεση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, σε παιχνίδι που ο Άρης ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1. Η απόκρουση στο πέναλτι είναι αυτή με τον αριθμό 2.

Όσον αφορά την αρχή αυτής της… ιδιαίτερης παράδοσης που κατέχει ο αρχηγός του Άρη, έγινε στα πλέι-οφ της σεζόν 2019/20, με επέμβαση και πάλι στον Κώστα Φορτούνη, χαμηλά στην αριστερή του γωνία, όπως βλέπετε με τον αριθμό 4.

Ο Κουέστα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα και έχει δέιξει την έφεση που έχει από τα 11 μέτρα, έχοντας «χτίσει» μια θετική προϊστορία κόντρα στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τουλάχιστον υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

loading...

Previous articleΝτι Μάρτζιο: «Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι για τον Ιωαννίδη»
Next articleΚαι… με την βούλα στη Λίλεστρομ ο Λάρσον (pic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here