Ο Αλβάρο Ζαμόρα πρέπει πλέον να λογίζεται ως παίκτης του Άρη αφού ανακοινώθηκε από τους “κίτρινους”. Ο Κοσταρικανός αριστερός εξτρέμ υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών με τον Άρη και θα κληθεί να ενισχύσει την προσπάθεια του Άρη στη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση του Άρη:

“Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Alvaro Zamora για τα επόμενα πέντε χρόνια.

O Alvaro Jose Zamora Mata γεννήθηκε στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα στις 9 Μαρτίου 2002 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Orlando Academy.

Σε επίπεδο αναπτυξιακών πρωταθλημάτων αγωνίστηκε στις Alajuelense, Herediano, CS Urugay και Deportivo Saprissa, όλες ομάδες της χώρας του.

Οι πρώτες συμμετοχές του σε επίπεδο ανδρών έγιναν με την Grecia και την Perez Zeledon.

Η Deportivo Saprissa ήταν αυτή που του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη κατηγορία με τον Zamora να «αρπάζει» την ευκαιρία και να αναδεικνύει το ταλέντο του.

Τη σεζόν 2022-’23 ο 21χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε 42 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Κόστα Ρίκα (4 γκολ, 3 ασίστ).

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Deportivo Saprissa έφεραν και την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Alvaro Zamora μετράει τέσσερις συμμετοχές με την εθνική Ανδρών της Κόστα Ρίκα και ήταν μέλος της αποστολής στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε ένα σημαντικό βραβείο ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών στο πρωτάθλημα της χώρας του (Apertura 2022). Δείγμα του ότι πρόκειται για έναν ανερχόμενο ποδοσφαιριστή με προοπτικές εξέλιξης.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Alvaro Zamora είχε δηλώσει: «Είμαι χαρούμενος και αισθάνομαι τιμή για αυτό το πρώτο ατομικό βραβείο στην καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Deportivo Saprissa, που με βοήθησαν να κατακτήσω αυτό το ξεχωριστό πρώτο βραβείο».

“Θέλω να έχω επιτυχίες με τον ΑΡΗ”

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Alvaro Zamora, δήλωσε στο arisfc.com.gr:

“Το μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Έρχομαι στην Ευρώπη για να παίξω ποδόσφαιρο και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στον ΑΡΗ.

Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω και είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου, αλλά νιώθω άνετα και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είμαι έτοιμος να ζήσω την εμπειρία και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του ΑΡΗ, που είναι μεγάλο κλαμπ με φανατικούς φιλάθλους.

Θέλω αυτό που θα δουν οι φίλαθλοι από εμένα να τους αρέσει και δεν θα τους διαψεύσω.

Μου αρέσει να δίνω ασίστ και να σκοράρω. Αυτό ξέρω να κάνω καλά, όμως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και προέχει η ομάδα. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί και όπου μου ζητήσει ο προπονητής.

Μπορεί να είναι η πρώτη μου φορά μακριά από την πατρίδα μου, αλλά δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής. Θα βρω στον ΑΡΗ τον συμπατριώτη μου Ρόναλντ Ματαρίτα, με τον οποίο είμαστε συμπαίκτες στην εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα, ενώ ξέρω ότι υπάρχουν και αρκετά παιδιά που μιλάνε ισπανικά, κάτι που θα με βοηθήσει.

Θέλω να έχω επιτυχίες με τον ΑΡΗ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να προχωρήσουμε στο Conference League. Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε μέχρι τους ομίλους και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε”.

loading...

Previous articleΑυτός είναι ο Τορεχόν που παίρνει ο Παναιτωλικός (vid)
Next articleΌταν ο Κάρλσσον ήταν ο καλύτερος στο ένας εναντίων ενός σε όλη την Τσεχία

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here