Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς ήρθε στην ΑΕΚ με την ελπίδα να αποτελέσει έναν πρωταγωνιστή, ωστόσο δεν το κατόρθωσε ποτέ αυτό. Δεν ταίριαξε με το αγωνιστικό στυλ της Ένωσης; Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα; Τον “φάγανε” οι προπονητές; Σίγουρα ένας συνδυασμός όλων.

Πλέον ο Σουηδός αποδεικνύει γιατί τον πήρε η ΑΕΚ κι ας μην “ταίριαξαν”. Στην Κύπρο και την Πάρο έχει βρει τον εαυτό του, έχει θέση βασικού και ως τώρα σε 24 παιχνίδια έχει 7 γκολ και 5 ασσίστ.

Για όσους λέτε, “ναι αλλά στην Κύπρο παίζει” δεν πρόκειται να αναφερθώ στην ποιότητα των Κυπριακών ομάδων, που για ακόμη μια χρονιά τα πήγαν στην Ευρώπη καλύτερα από τις ελληνικές, αλλά στα χρήματα που ξόδεψε η Πάφος φέτος για ποδοσφαιριστές. Βλέποντας τις αγορές της, καταλαβαίνει κανείς ότι έχει επιλογές και ότι ο Σουηδός δεν παίζει επειδή υπάρχει μόνο αυτός στα εξτρέμ.

Ξεφεύγουμε λίγο απ’ τον Τάνκοβιτς, ωστόσο να πούμε πως συχνό είναι το φαινόμενο “τελειωμένοι” από την Ελλάδα παίχτες να “βγάζουν μάτια” στην Κύπρο. Ίσως έχει να κάνει με την νοοτροπία μας να προδικάζουμε καταστάσεις. Ίσως να φταίνε απλά συγκυρίες. Σε κάθε περίπτωση, παίκτες ιδιαίτεροι όπως ο Τάνκοβιτς βρήκαν την “Ιθάκη” τους εκεί.

loading...

Previous articleAπάντησε για την ανανέωση του ο Μπρινιόλι
Next articleΟ Βόλος βρίσκει στον Τσιρίνος τον νέο του Φερνάντες

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here