Ο Πανσερραϊκός με τη νίκη του στη δεύτερη αγωνιστική των play out κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης «αγκάλιασε» και μαθηματικά την παραμονή του στη φετινή Super League. Ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό είναι άλλη μια κομβική παρουσία από τον Αμρ Ουάρντα στο παιχνίδι των Σερραίων που μάλιστα συνοδεύτηκε και με γκολ.

Ο Αιγύπτιος εξτρέμ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από τέσσερα περίπου χρόνια και η αλήθεια είναι πως ο τελευταίος του χρόνος αλλά και η αρχή του φετινού δεν προμήνυαν τον κομβικό ρόλο που θα διαδραμάτιζε στην πορεία των «λιονταριών» στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Κυρίως γιατί ήρθε στις Σέρρες όντας ανενεργός για περίπου 4 μήνες.

Ο 30χρονος πλέον Ουάρντα είχε ωστόσο την τύχη να βρεθεί ξανά με έναν προπονητή που γνώριζε πολύ καλά από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη και ο Αιγύπτιος τον δικαιώνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου με πανηγυρικό τρόπο.

Το γκολ του με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης που άνοιξε το δρόμο της επικράτησης κόντρα στους Αρκάδες ήταν απλά μια ακόμη επιβεβαίωση. Σε ένα παιχνίδι που εκτός του γκολ που πέτυχε, ο Ουάρντα κατάφερε να έχει 2 κερδισμένες μονομαχίες, 1 εύστοχη σέντρα, 1 εύστοχή ντρίμπλα και 2 κερδισμένα φάουλ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποια στοιχεία της εν γένει παρουσίας του στο πρωτάθλημα ως τώρα καθώς είναι παίκτης που κερδίζει 4 φάουλ ανά ενενηντάλεπτο, αρκετά αν υπολογιστεί και ο τρόπος παιχνιδιού του Πανσερραϊκού. Μάλιστα είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία σε όλο το πρωτάθλημα.

Επιπλέον έχει 1.9 σουτ στο στόχο, περίπου 3 επιτυχημένες ντρίμπλες και 1.45 επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Ακόμη βρίσκεται στο top 10 του πρωταθλήματος σε σχέση με τις επιτυχημένες ντρίμπλες με ποσοστό 66.7%.

Έτσι ο Αιγύπτιος έχει φτάσει τα 5 γκολ σε 13 συμμετοχές και είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Άλεξιτς που έχει 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το επίσης εντυπωσιακό είναι πως ο Πανσερραϊκός μετρά 3 νίκες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και είναι όλες σε παιχνίδια που ο Ουάρντα έχει βρει δίχτυα, με λίγα λόγια όταν ο 30χρονος εξτρέμ σκοράρει οι Σερραίοι κερδίζουν.

Επομένως δεν θα ήταν και υπερβολή να πει κανείς πως ο Ουάρντα έχει πάρα πολύ μεγάλο μερίδιο στη διαφορά που έχει χτίσει η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία από την προτελευταία Κηφισιά που μετρά 22 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Πανσερραϊκό που έχει 30. Το βέβαιο είναι πως ο ίδιος δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του ποδοσφαιρικά, σε ένα περιβάλλον που η πίστη προς το πρόσωπο του… ξεχειλίζει.

loading...

Previous articleΠΑΟΚ: Ο Μπράντον Τόμας «χτίζει» παράδοση και γίνεται… δήμιος του Παναθηναϊκού (vid)
Next articleΚόμπα – Γκαρσία: Η Αργεντίνικη δυάδα που χορεύει… τανγκό και σώζει τον Βόλο (Wyscout Analysis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here