Το βράδυ της 22ας Απριλίου οι παίκτες της Κ19 του Ολυμπιακού, αυτή η φουρνιά που πέρασε από το ξεκίνημα της σεζόν προκριματικά, χρειάστηκε να αποκλείσει τρεις αντιπάλους στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης και έφτασε να κάνει… σμπαράλια τη Μίλαν στον τελικό του Youth League, θα το θυμούνται για όλη τους την καριέρα.

To ξεκίνημα μιας ονειρικής χρονιάς για τα «μωρά» του Ολυμπιακού

Το ταξίδι της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, κάποιος που έβλεπε απ’ έξω σίγουρα όταν ξεκινούσε η διοργάνωση, ήταν δύσκολο να φανταστεί ότι θα πάει μέχρι το τέλος. Όμως πολλές φορές το τι επικρατεί έξω από τις ομάδες και στον περίγυρο και αυτό που πραγματικά συμβαίνει μέσα δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Έτσι έγινε και με τα «λιοντάρια» των Πειραιωτών που από την αρχή της χρονιάς πίστεψαν σε αυτό που όλοι θεωρούσαν… θαύμα και απέδειξαν ότι μόνο τέτοιο δεν ήταν και γράφοντας ιστορία.

Στο μαγικό αυτό ταξίδι που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο και τα προκριματικά της διοργάνωσης, πρώτο εμπόδιο ήταν η πρωταθλήτρια Ιταλίας Λέτσε. Με έξι γκολ ενεργητικό σε δύο παιχνίδια οι Πειραιώτες δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης και το συνολικό σκορ 6-2, τους έστειλε πάνω στην Καμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Με συνολικό σκορ 7-0 οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν το δεύτερο τους μήνυμα πρώτα στους εαυτούς τους και έπειτα στους αντιπάλους.

Τέσσερα γκολ ο Μουζακίτης, 3 ο Κωστούλας στα προκριματικά και ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία του στη φάση των νοκ-άουτ να παλέψει για το… όνειρο.

Οι μεγάλες νίκες στα νοκ-άουτ που έκαναν τα… μωρά, «λιοντάρια»

Η πρόκληση ήταν γνωστό πως δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο αυτοί οι ποδοσφαιριστές είχαν γαλουχηθεί με τέτοιο «μέταλλο» από όλο το προπονητικό τιμ που ήταν αδύνατο να λυγίσουν. Πρώτη αντίπαλος, η Ίντερ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε εξαιρετικά αμφίρροπο και να φτάνει χωρίς σκορ ως και τα πέναλτι. Εκεί οι Πειραιώτες είχαν έξι εύστοχες εκτελέσεις σε ισάριθμες προσπάθειες, ο Κότσι αστόχησε στην τελευταία και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στους «16» του Youth League.

Έπειτα στο δρόμο των νυν πρωταθλητών Ευρώπης εμφανίστηκε η Λανς. Παρ’ ότι η ελληνική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 0-2, οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου δε φοβήθηκαν ούτε λεπτό και μέσα σε ένα πεντάλεπτο έφεραν στην απόλυτη ισορροπία το παιχνίδι. Αυτό πήγε στα πέναλτι ο Ολυμπιακός είχε τέσσερα στα τέσσερα εύστοχα η Λανς δύο χαμένα και κάπως έτσι οι Πειραιώτες προχώρησαν ακάθεκτοι για τα προημιτελικά του θεσμού.

Τελευταίο εμπόδιο για να βρεθούν τα «λιοντάρια» του Ολυμπιακού στο Final-4 της Νιόν ήταν η Μπάγερν Μονάχου στην πιο δύσκολη δοκιμασία τους ως τότε, αφού ήταν το πρώτο μονό παιχνίδι πρόκρισης που έπρεπε να δώσουν εκτός έδρας. Και όχι μόνο προκρίθηκαν, αλλά έστειλαν παράλληλα και το πρώτο τους πολύ ηχηρό μήνυμα, πως φέτος δεν έχουν έρθει απλά για τη διάκριση στη διοργάνωση.

Το… σενάριο εκτυλίχθηκε σε ονειρικό, με τους παίκτες των Πειραιωτών να επιδεικνύουν φοβερή αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και ένα γκολ-ποίημα από τον Παπακανέλλο έδωσαν… αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του Συλαϊδόπουλου μέσα σε οκτώ λεπτά (32′-40′). Οι Γερμανοί πίεσαν ασφυκτικά στο δεύτερο μέρος όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο σκορ και έτσι η ελληνική ομάδα «κλείδωσε» την παρουσία της στο Final-4 της Νιόν.

Τους είπαν «Εδώ που φτάσατε, σηκώστε το» και το έκαναν πραγματικότητα!

Πλέον οι… εικασίες για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού στο Youth League είχαν τελειώσει. Η ομάδα βρισκόταν στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης και πήγε στην Ελβετία, μαζί τις Πόρτο, Μίλαν και Ναντ να διεκδικήσει τις πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου που της αναλογούσαν. Μπροστά στους «ερυθρόλευκους» βρέθηκε το εμπόδιο της Ναντ.

Έχοντας… κλέψει ιδέες από τον Τζολάκη που το προηγούμενο βράδυ είχε δώσει μια ιστορική πρόκριση στην ανδρική ομάδα των Πειραιωτών, ο Σίνα είπε να τον «αντιγράψει» κάνοντας το ίδιο. Το παιχνίδι είχε άγχος, λίγες ευκαιρίες, ένα ακυρωμένο γκολ του Κωστούλα για τον Ολυμπιακό και έτσι μοιραία οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο 20χρονος κίπερ έπιασε ένα πέναλτι, είδε τους Γάλλους να αστοχούν σε άλλα δύο και έτσι οι μάγκες του Συλαϊδόπουλου πήραν τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας (22/4) κόντρα στη Μίλαν.

Ήταν η στιγμή τους να γράψουν ιστορία

Και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» τέθηκαν αντιμέτωποι με τη Μίλαν σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη και για τους δύο. Ένας μεγάλος τελικός, τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «ροσονέρι» ήταν οι πρώτες ομάδες που έφτασαν ως εκεί από τη χώρα τους. Το πρώτο μέρος είχε μεγάλες μάχες και ευκαιρίες και για τους δύο αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν οι Πειραιώτες θυμήθηκαν την…. Μπάγερν και επανέλαβαν ένα εξωπραγματικό εξάλεπτο σκοράροντας τρεις φορές, με το δεύτερο και το τρίτο γκολ να αφήνουν όλη την Ευρώπη με το στόμα ανοιχτό.

Ο μεν Παπακανέλλος κουβάλησε την μπάλα και με ατομική ενέργεια έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην Ελληνική ομάδα, ο δε Μπάκουλας, θύμισε λίγο Αναστόπουλο αλλά και Κριστιάνο Ρονάλντο και με το εντυπωσιακό ψαλιδάκι που έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη, χάρισε ουσιαστικά το τρόπαιο στην ομάδα του.

Αυτό το μαγικό βράδυ ολοκλήρωσε ένα ταξίδι επτά περίπου μηνών για τον Ολυμπιακό που έκανε κάτι ιστορικό και μοναδικό, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Μάλιστα οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν και το διηπειρωτικό στο Μαρακανά, κόντρα στη Φλαμένγκο τον ερχόμενο Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Τώρα που έδειξαν σε όλους το… δρόμο θα απολαύσουν τους «καρπούς» των κόπων τους

Για αρχή αυτά τα… θρυλικά «μωρά» θα έχουν χρόνο να το απολαύσουν έπειτα να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν εν όψει της νέας σεζόν. Ίσως σε αυτή να δούμε μερικούς από αυτούς να χτυπούν και την πόρτα της πρώτης ομάδας. Ανάμεσα στους πρώτους… υποψήφιους θα βρούμε ονόματα όπως του Χρήστου Μουζακίτη, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο θεσμό με 6 γκολ και 1 ασίστ και είχε πολύτιμη συνεισφορά στον άθλο των «ερυθρολεύκων».

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση είναι αυτή του σέντερ φορ των Πειραιωτών, του Χρήστου Κωστούλα ο οποίος είχε 5 γκολ και 1 ασίστ, όντας από τους καλύτερους επιθετικούς της διοργάνωσης συνολικά.

Εξίσου καλή παρουσία με τους προαναφερόμενους είχαν φυσικά τόσο ο Παπακανέλλος με 3 γκολ, ο Πνευμονίδης με 2 γκολ και 2 ασίστ και φυσικά ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων», Θανάσης Κουτσογούλας με 1 γκολ και 2 ασίστ. Ενώ για να κλείσουμε δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά στον Σίνα με τις κομβικές αποκρούσεις του, που σε πολλές περιπτώσεις στέρησαν σίγουρα γκολ από τους αντιπάλους και φυσικά έδωσαν και πρόκριση κόντρα στη Ναντ.

Εν κατακλείδι, τα παιδιά του Ολυμπιακού κατάφεραν να γράψουν τα ονόματα τους με «χρυσά» γράμματα, όχι μόνο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και σε αυτή του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ολοκληρώνοντας μια ονειρική χρονιά, που πρέπει να κρατήσουν σαν παρακαταθήκη για την υπόλοιπη καριέρα τους. Τόσο αυτοί, όσο και ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι ελληνικοί σύλλογοι, που πρέπει να ακολουθήσουν αντίστοιχα… μονοπάτια.

loading...

Previous articleΠΑΟΚ: Με μια απουσία και μια επιστροφή κόντρα στη Λαμία
Next articleΑΕΚ: Μέσα οι Γκατσίνοβιτς και Στάνκοβιτς για Παναθηναϊκό

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here