Ο Πινέδα είναι δανεικός απο τη Θέλτα στην ΑΕΚ και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους χαφ του πρωταθλήματος, αν όχι ο καλύτερος. Η πραγματικότητα όμως στη Θέλτα είναι διαφορετική, καθώς ο Μεξικανός για να διεκδικήσει μια θέση στην ισπανική ομάδα θα πρέπει να τα βάλει με τα βαριά χαρτιά της Θέλτα.

Ο Μεξικανός χαφ τα πάει εξαιρετικά στην ΑΕΚ και την οδηγεί στη κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ένωση να είναι πλέον μόνη πρώτη, αυτή τη χρονική στιγμή, ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό 1 αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η διάθεση της ένωσης, αλλά και του κόσμου της, είναι να παραμείνει ο Πινέδα και μετά το τέλος της σεζόν, διότι είναι αρχικά υπερπολίτιμος στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα, αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ τον έχει λατρέψει από τη πρώτη στιγμή. Στην Ένωση περιμένουν με αγωνία αν η θέλτα θελήσει να τον κρατήσει ή όχι. Πάμε να δούμε ποίους παίκτες θα πρέπει να «αντιμετωπίσει» ο Μεξικανός.

Η Θέλτα αγωνίζεται με ένα 4-4-2 αυτή τη στιγμή κάτι που διευκολύνει την ΑΕΚ και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον Πινέδα, καθώς η θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα είναι αυτή μπροστά απτά αμυντικά χαφ.

Γκάμπρι Βέιγκα

Το παιδί θαύμα της Θέλτα, ανέβηκε φέτος στην πρώτη ομάδα και έκτοτε δε κοίταξε πίσω, παίρνοντας τη φανέλα βασικού σπίτι. Ο 20χρονος χαφ, σκοράρει με μεγάλο ρυθμό για ένα 8αρι, έχοντας 8 γκολ μέχρι στιγμής στη σεζόν. Πρόσφατα ανακηρύχθηκε παίκτης του μήνα στο ισπανικό πρωτάθλημα, με τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να τον έχουν ήδη τσεκάρει. Όπως καταλαβαίνετε ο Βέιγκα αποτελεί κύρια προτεραιότητα για τη Θέλτα.

Φραν Μπελτράν

Ο 24χρονος Ισπανός μοιάζει πάρα πολύ στο στυλ του Μεξικανού χαφ, καθώς μιλάμε για έναν κοντό χαφ (1.65μ) ο οποίος κύριο προσόν του είναι το κράτημα της μπάλας και η δημιουργικότητα του. Έχει χριστεί 1 φορά διεθνής με την εθνική Ισπανίας και μαζί με τον Βέιγκα είναι το βασικό δίδυμο στα χαφ της Θέλτα. Επίσης, σύμφωνα με το transfermarkt, είναι ο πιο ακριβός παίκτης της Θέλτα και κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Όσκαρ Ροντρίγκεζ

Γέννημα θρέμμα της Ρεάλ Μαδρίτης ο 24χρονος Ισπανός είναι δανεικός στη Θέλτα από τη Σεβίλλη, ως αντικαταστατης του Πινέδα, καθώς ο Μεξικανός είχε ενημερώσει από νωρίς τη Θέλτα ότι ήθελε να αποχωρήσει, με τους δύο παίκτες να ανακοινώνονται με απόσταση 2-3 ημερών. Ο ένας παίκτης παίζει ρόλο για το μέλλον του άλλου, καθώς εάν η Θέλτα μείνει ικανοποιημενη με τον Οσκαρ, με τη προϋπόθεση ότι κανένας άλλος της χαφ δε θα αποχωρήσει, θα παραχωρήσει τον Πινέδα. Ενώ, εάν η Θέλτα θέλει να κρατήσει τον Πινέδα δε θα ενεργοποιήσει την οψιόν του Όσκαρ.

Ρενάτο Ταπία

Ο Περουβιανός χαφ αποτελεί σημαία της εθνικής του ομάδας, έχοντας 77 συμμετοχές στα 27 του και είναι εντελώς διαφορετικός παίκτης από τον Πινέδα, διότι μιλάμε για έναν ψηλό δυνατό χαφ που το δυνατό του σημείο είναι οι αμυντικές του ικανότητες, ενώ είναι πολυθεσίτης, καθώς μπορεί να αγωνιστεί στο 8, στο 6 και ως στόπερ με μεγάλη ευκολία. Ο Ταπία ήταν βασικό γρανάζι της μεσαίας γραμμής της Φεγενορντ και έπειτα της Θέλτα, αλλά έχει χάσει τη θέση του από τον Βέιγκα.

Όπως καταλαβαίνετε ο Μεξικανός θα πρέπει να δώσει μάχη με πολύ καλούς παίκτες, καθώς οι καλύτεροι παίκτες της Θέλτα είναι στη μεσαία γραμμή, ένα γεγονός θετικό για την ΑΕΚ στη προσπάθεια της να πείσει την ομάδα του Βίγκο να τον κρατήσει στην Ελλάδα.

loading...

Previous articleΠολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκού του Χουσεϊνί – Τι αναφέρουν οι Τούρκοι
Next articleΑκόμη… “ψάχνεται” ο Καρλίτος στην νέα του ομάδα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here