Ο κίπερ της ΑΕΚ έστειλε μήνυμα παραμονής.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, έκανε ξεκάθαρο πως θα παραμείνει στην ΑΕΚ τιμώντας το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Στην αρχή της σεζόν ήρθε ένας νέος προπονητής (σ.σ. ο Ματίας Αλμέιδα) με μια νέα ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Η ομάδα ξαναχτίστηκε. Η πρώτη σεζόν μου ήταν καταστροφική για την ομάδα. Τερματίσαμε πέμπτοι, βγήκαμε εκτός Ευρώπης και υπήρξαν αλλαγές. Στο τέλος όμως ήταν η σωστή απόφαση. Με τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν κανείς δεν πίστευε ότι θα κατακτούσαμε το νταμπλ”.

Για το ότι η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στα playoffs: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σερί νικών και ήμασταν οκτώ βαθμούς πίσω. Αλλά μετά ξεκινήσαμε το δικό μας σερί. Το νέο γήπεδο ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς“.

Για την σπουδαία πορεία της ΑΕΚ και αν αξίζει εκείνη τον τίτλο: “Στην αρχή ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά στα playoffs ήμασταν οι καλύτεροι. Δεν χάσαμε παιχνίδι και δεχθήκαμε λίγα τέρματα. Κατακτήσαμε άξια τον τίτλο και μετά και το κύπελλο“.

Για το αν η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ιδιαίτερο γι’ αυτόν, μιας και έπαιξε όλα τα ματς: “Ναι φυσικά, όταν παίζεις το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Δεν έπαιζα τόσο πολύ στο πρωτάθλημα, είχα κορονοϊό και μετά έμεινα εκτός για δύο ματς και μετά αντιμετώπιζα μυϊκά προβλήματα. Ήμουν λίγο άτυχος εκεί. Γι’ αυτό πήρα την ευκαιρία μου στο Κύπελλο και το εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κατακτήσω το Κύπελλο και φυσικά είναι διαφορετικό όταν παίζεις κι όταν δεν παίζεις“.

Για την εξήγηση που δίνει που δεν έπαιξε ξανά στο πρωτάθλημα: “Δεν σταμάτησα να παίζω για αγωνιστικούς λόγους. Είχα κορονοϊό και μετά η ομάδα είχε ένα καλό σερί. Είναι τρομερά δύσκολο να ξαναμπείς. Αλλά το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω στο Κύπελλο από τον προπονητή μου, αυτό δείχνει ότι με πιστεύει και με έχει στα πλάνα του“.

Για το τι αισθάνεται που δεν έπαιξε ξανά στο πρωτάθλημα μετά την έκτη αγωνιστική: “Δεν ήταν εύκολο. Αλλά αν δεν εστιάζεις στη δουλειά σου και αναρωτιέσαι γιατί δεν παίζεις, τότε χάνεις ενέργεια. Φυσικά είσαι νευριασμένος στην αρχή, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς. Ο κόουτς είναι το αφεντικό.

Για μένα ήταν σημαντικό που πήρα παιχνίδια στο Κύπελλο, ακόμα κι αν δεν έπαιζα στο Πρωτάθλημα. Ήταν επίσης σημαντικό να κάνω καλές προπονήσεις. Τα πάντα σου επιστρέφονται στο ποδόσφαιρο αν κάνεις σωστή προετοιμασία, ακόμα κι αν δεν αγωνίζεσαι“. 

Για το κεφάλαιο Εθνική και πότε θεωρεί ότι μπορεί να κληθεί ξανά: “Η προσοχή μου είναι στην ομάδα. Θέλω να ξαναγίνω βασικός όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Αν το καταφέρω, μπορώ να επανέλθω στην Εθνική ομάδα“.

Για τις πιθανότητες να γίνει ξανά ο Νούμερο 1 στην ΑΕΚ: “Ο κόουτς έδειξε ότι με εμπιστεύεται. Μου έδωσε την ευκαιρία στο Κύπελλο. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας δίκαιος προπονητής. Ανταμείβει τον παίκτη, αν αυτός προπονείται σωστά. Η κατάσταση στην οποία είμαι δεν είναι καινούργια. 

Ήμουν δεύτερος γκολκίπερ στη Σάλτσμπουργκ και περίμενα καιρό για την ευκαιρία μου. Έχω ακόμα δύο χρόνια στο συμβόλαιό μου, παίζω σε έναν κορυφαίο σύλλογο και δεν έχω πρόθεση από τη μεριά μου να φύγω από την ΑΕΚ. Ενημερώθηκα από τον σύλλογο ότι με έχουν στα πλάνα για την επόμενη σεζόν. 

Παίζω σε μια κορυφαία ομάδα που θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα χρονιά. Θέλω να ξαναγίνω νούμερο ένα και να αφήσω το σημάδι μου στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να παλεύω“.

loading...

Previous articleΑνακοίνωσε Φετφατζίδη ο ΑΠΟΕΛ
Next articleΑτρόμητος: Παρελθόν και ο Στρούγγης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here