Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναντι ενός μικρού (συγκριτικά με την αξία του ποδοσφαιριστή) ποσού, έναν γεννημένο-σκόρερ. Πολλούς ξένισε η απόφαση να δοθεί δανεικός, ενώ η εικόνα του Σπόραρ προβληματίζει.

Ο Αλεξάντερ Γέρμεγεφ ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει το επόμενο βήμα, όπως δήλωσε, και του δίνεται η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει σε μια μικρότερη ομάδα, που θα είναι το αστέρι της και όλοι θα παίζουν γι’αυτόν.

Άλλωστε τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστή είναι. Παίκτης κουτιού. Σεντερ φορ παλιάς κοπής. Ψηλός, ικανός με το κεφάλι και εκτελεστής. Τέτοιον δεν έχει ο Παναθηναϊκός, οι δικοί του είναι σύγχρονοι φορ. Θα τον έχει όμως από το καλοκαίρι, παρακολουθώντας και την πρόοδο του στενά, το εξάμηνο που θα αγωνίζεται στον Λεβαδειακό.

Πίσω στην ανάλυση ,ο Γέρμεγεφ σπάνια αποχωρίζεται την περιοχή και ακόμη σπανιότερα (σχεδόν ποτέ) τον άξονα. Δεν θα τον δείτε ποτέ να βγαίνει στα άκρα σαν περιφερειακός, ακόμη κι αν η φάση το επιτρέπει. Ξέρει την τέχνη του γκολτζή και σε αυτήν επιδίδεται.

Το heatmap της περσινής σεζόν του Γέρμεγεφ

Νομίζω πως όποια ομάδα εκ των μεγάλων και να έφερνε τέτοιο φορ, κανείς δεν θα προβληματιζόταν. Έχει τρομερούς αριθμούς. Πέρυσι μέτρησε 22 τέρματα και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με 0.75(!!!)xG ανα παιχνίδι.

Έχει 4.5 επαφές μέσα στην μεγάλη περιοχή ανά παιχνίδι, και όποτε παίρνει την μπάλα εκεί είναι απίθανα επικίνδυνος. Για την ιστορία, θα κλείσουμε με τα τελευταία του 75 σουτ του. Για να γνωρίσετε το “πολυβόλο” που έχει στην διάθεση του πλέον ο Παναθηναϊκός. Αρκεί να το αξιοποιήσει σωστά.

Με μωβ τα γκολ,με μπλε γα σουτ στην εστία και με Χ τα άστοχα σουτ
loading...

Previous articleTα 6.000.000 για τον Ραμόν και οι κορυφαίες ομάδες που τον ήθελαν για δικό τους!
Next articleΣτόχος της ΑΕΚ έτοιμος να γίνει διεθνής για πρώτη φορά

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here