Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης έχει «ραντεβού» με την ιστορία, αφού υποδέχεται την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην ρεβάνς μιας ιστορικής νίκης στην Αγγλία και με το… ενάμιση πόδι στον τελικό της OPAP Arena. 

Οι Πειραιώτες θέλουν να επαναλάβουν αν είναι δυνατόν την βραδιά της προηγούμενης Πέμπτης στο «Villa Park», όπου είχαν κάνει ένα απίθανο παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία αυτή, αν και δέχθηκε δύο γκολ έπαιξε η άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Παναγιώτη Ρέτσο να δίνει… απαντήσεις στους επικριτές του, κάνοντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων», αλλά και τον Ρόντινει να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι.

O σταθερός Ροντινέι που… βούτηξε στα δύσκολα

Όχι πως οι Κάρμο και Ορτέγα και Ρίτσαρντς που τον αντικατέστησε ήταν κακοί, αλλά αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Ρέτσος-Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος είχε το έργο να πρέπει να ανακόψει την πιο δραστήρια πλευρά της Άστον Βίλα στο παιχνίδι. Ο Ντιαμπί από την μια ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο για τους «χωριάτες» με 1 γκολ και 1 ασίστ και ο Μπέιλι που σκόραρε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με τα δεδομένα που μας δίνει το Wyscout, ο Ροντινέι κέρδισε τις 4 από τις 6 αμυντικές μονομαχίες που έδωσε και μια εναέρια, είχε δύο κοψίματα, δύο εκκαθαρίσεις και τρεις ανακτήσεις μπάλας. Παράλληλα προσπάθησε να δώσει βοήθειες και επιθετικά έχοντας 1 εύστοχη σέντρα και τρεις επιτυχημένες ντρίμπλες, από τις τέσσερις που επιχείρησε, κερδίζοντας και 3 επιθετικές μονομαχίες. Ενώ τέλος είχε και 24 σωστές πάσες από τις 34 που επιχείρησε συνολικά (71%).

Ο απροσπέλαστος Ρέτσος και το καλύτερο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

Από την άλλη ο Ρέτσος είχε ανάγκη ένα τέτοιο παιχνίδι, όπως και ο Ολυμπιακός το είχε ανάγκη από αυτόν. Όπως και ο Ροντινέι κέρδισε 4 από τις 6 αμυντικές μονομαχίες που έδωσε, τρεις εναέριες από τις τέσσερις που διεκδίκησε, 1 πετυχημένο τάκλιν, 1 κόψιμο και τέσσερις εκκαθαρίσεις. Επιπλέον κατάφερε να κρατήσει τα ποσοστά των μεταβιβάσεων του κοντά στα ποσοστά του μ.ο του, με 3/6 εύστοχες μακρινές πάσες και 19 στις 23 συνολικά και μια προωθημένη πάσα.

Και όλα αυτά κόντρα σε έναν επιθετικό της Premier League που βρίσκεται πίσω από τον Χάαλαντ στη δεύτερη θέση του πίνακα τον σκόρερ, τον Γουότκινς, έχοντας και το πολύ δύσκολο κομμάτι να πρέπει να καλύπτει τον Ντιαμπί, όποτε δεν μπορούσε ο Ροντινέι. Παρ’ όλα αυτά ανταπεξήλθε με τρόπο εξαιρετικό δίνοντας ασφάλεια στον Ολυμπιακό και σιγουριά στον Μεντιλίμπαρ.

Αυτό χρειάζεται και στοχεύει να πάρει ο Ισπανός και στην πολύ δύσκολη ρεβάνς απόψε (9/5 22:00) από τους δύο παίκτες… βαρόμετρα στην αμυντική γραμμή των Πειραιωτών. Σε μια βραδιά που μπορεί να φαίνεται διαχειρίσιμη στην αρχή της, όμως αν κυρίως η μεσοαμυντική γραμμή δεν απορροφήσει τη δεδομένη πίεση της Άστον Βίλα, μπορεί να… μπλεχτεί οδηγώντας το παιχνίδι σε ρυθμό και κατάσταση που δεν θέλει ο Ολυμπιακός, που στόχο έχει να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

loading...

Previous articleΠιθανό να χάσει και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ο Ορτέγα
Next articleΒόλος: Τέλος οι Κόστιτς και Καραγιάννης, επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Τρουιγιέ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here