Δεν είναι τυχαίο το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τους νεαρούς παίκτες του ΟΦΗ!

Οι Κρητικοί μέσα στη φετινή χρονιά μπορεί να μη κατάφεραν να βρεθούν στα πλέι-οφ, έπαιξαν όμως όμορφο ποδόσφαιρο και κατάφεραν να αναδείξουν αρκετούς ποδοσφαιριστές, με τρεις εξ αυτών να έχουν συγκεντρώσει ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μηνά Λυσάνδρου.

Πιο συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τους Μανδά, Μπαλογιάννη και Διαμαντή, τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν ως βασικοί και έκλεψαν τις εντυπώσεις στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η μαγικη σεζον του Μανδα

Πως θα γινόταν κάποιος να μην ασχοληθεί με τα όσα έκανε ο Μανδάς τη φετινή χρονιά; Ο 21χρονος μπορεί εύκολα να μπει στη συζήτηση για τον κορυφαίο τερματοφύλακα της σεζόν, ακόμη και να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να αποσόβησε περισσότερα γκολ από ότι ο Μανδάς. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Wyscout ο Μανδάς είναι ο μακράν πρώτος σε αυτή τη κατηγορία με 8,37! Μάλιστα μόλις δύο είναι οι τερματοφύλακες στην Ελλάδα που είχαν έστω τα… μισά prevented goals από τον ίδιο.

Η ηλικία του τον κάνει ακόμη πιο ελκυστικό καθώς έχει τεράστια περιθώρια εξέλιξης και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει επιλογή της Εθνικής Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 65% των επεμβάσεων του είναι οι λεγόμενες «δύσκολες επεμβάσεις» αλλά και το σχεδόν 60% επιτυχίας του στις μακρινές πάσες.

Highlight της σεζόν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όπου έκανε επεμβάσεις σε σουτ που θα έπρεπε να είχαν δώσει στον Ολυμπιακό τουλάχιστον 2,5 γκολ!

Διαμαντης, ο καλυτερος κλεφτης στην Ελλαδα

Ο Απόστολος Διαμαντής είναι μία ακόμη από τις αποκαλύψεις του φετινού ΟΦΗ. Στα 23 του έκανε τη πρώτη γεμάτη σεζόν σε υψηλό επίπεδο με 31 συμμετοχές και αρκετά θετικά στοιχεία. Τα 7,5 κλεψίματα ανά αγώνα τον βάζουν στη κορυφή ανάμεσα σε όλους τους παίκτες που ήταν βασικοί σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακόμη, το ότι παίζει ως αριστερός σέντερ μπακ και του αρέσει να συμμετέχει στο παιχνίδι είναι κάτι που ανεβάζει τις μετοχές του, με τα παρακάτω heatmaps (αγώνες με ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία και Αστέρα Τρίπολης) να δείχνουν ακριβώς το πόσο βοηθάει ο Έλληνας στόπερ στο build up.

Η ευκαιρια του Μπαλογιαννη για το βημα παραπανω

Ένας ακόμη παίκτης που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μηνάς Λυσάνδρου έχει προσεγγίσει ομάδες του εξωτερικού είναι ο Μπαλογιάννης. Ο 24χρονος ακραίος οπισθοφύλακας παίζει όλη τη πλευρά και μπορεί να κινηθεί με την ίδια άνεση σε κάθε χώρο του γηπέδου από τα αριστερά.

Ακόμη ο Μπαλογιάννης είναι καλός στα ανεβάσματα του, έχοντας πάνω από 50% επιτυχία στις ντρίμπλες, νούμερο που πολλές φορές δεν έχουν εξτρέμ. Σε αυτό να προσθέσουμε τα λιγότερα από 10 λάθη ανά αγώνα, αριθμός που είναι ιδιαίτερα χαμηλός για ακραίο οπισθοφύλακα.

Αμυντικά ο Έλληνας χαφ έχει 56,5% επιτυχία στις αμυντικές μονομαχίες και 3,7 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

loading...

Previous articleΑρνήθηκε πρόταση για τον Μαζικού ο Άρης!
Next articleΟι πιθανότητες που δίνουν οι Δανοί για να κινηθεί για Σπόραρ η Κοπεγχάγη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here