Σε μια αρκετά ποιοτική μεταγραφή φαίνεται πως είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός αφού τα έχει βρει σε όλα με τον Γουίλιαν Αράο.

Ο έμπειρος Βραζιλιάνος μέσος αναμένεται μέσα στο επόμενο 24ωρο στην Αθήνα για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι». Ο Αράο έχει πίσω του μια αρκετά πλούσια καριέρα, αφού ξεκίνησε από τη χώρα του αγωνιζόμενος στην Κορίνθιανς.

Εκεί κατέγραψε 10 συμμετοχές ως τον Αύγουστο του 2013 και έπειτα ακολούθησαν 3 διαδοχικοί εξάμηνοι δανεισμοί μέσα σε 18 μήνες. Πρώτα στην Πορτουγκέζα με την οποία αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια, έπειτα στην Τσαπεκοένσε με την οποία έκανε μόλις δύο εμφανίσεις και τέλος στην Ατλέτικο Γκοιανένσε όπου είχε 13 συμμετοχές και 1 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2015 η Κορίνθιανς τον αποδέσμευσε για να τον αποκτήσει ως ελεύθερη μεταγραφή η Μποταφόγκο. Εκεί είχε την πρώτη γεμάτη χρονιά της καριέρας του, αφού συνολικά αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια, σκοράροντας 5 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ. Μάλιστα αναδείχθηκε και πρωταθλητής στην Serie B του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος με την Μποταφόγκο.

Ωστόσο το μονοετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει ολοκληρώθηκε και ψάχνοντας πλέον το βήμα παραπάνω ο Αράο έμεινε ελεύθερος. Η Φλαμένγκο τον είχε ήδη στα «ραντάρ» της και τον απέκτησε με τον Βραζιλιάνο να συνδέεται με το σύλλογο για έξι σεζόν, κατακτώντας συνολικά οκτώ τρόπαια.

Αναλυτικά, δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας το 2019 και το 2020, τα αντίστοιχα Super Cup, το 2020 και το 2021, ένα κύπελλο Βραζιλίας το 2022, δύο Κόπα Λιμπερταδόρες το 2019 αλλά και το 2022 και τέλος ένα Recopa Sudamericana το 2020.

Οι 304 συμμετοχές του… μαρτυρούν το πόσο κομβικό ρόλο είχε ο Αράο στο κλαμπ, ενώ σκόραρε και 25 συμμετοχές και μοίρασε 21 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2022, η Φενερμπαχτσέ έβγαλε 3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της και έφερε τον 30χρονο για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Με τους Τούρκους είχε μια ακόμα εξαιρετικά γεμάτη σεζόν με 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 1 γκολ και 5 ασίστ. Μάλιστα αναδείχθηκε και κυπελλούχος για τη σεζόν 2022/23. Στα θετικά του Βραζιλιάνου συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων το γεγονός πως αγωνίζεται με σχεδόν την ίδια ευχέρεια τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως κεντρικός μέσος.

Τέλος έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και ως κεντρικός αμυντικός, ενώ σε επίπεδο διεθνών συμμετοχών έχει καταφέρει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 1 φορά.

Δείτε τον Αράο εν δράσει:

loading...

Previous articleΠαναθηναϊκός: Συμφώνησε οριστικά με τον Αράο, σύντομα η άφιξη του στην Αθήνα
Next article«Η Μίλαν ενδιαφέρεται για τον Κουλιεράκη, τι ζητά ο ΠΑΟΚ»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here