Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι πολύ πιθανό πλέον να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες έχουν αρχίσει να δουλεύουν τις εναλλακτικές περιπτώσεις και μια που προκρίνεται σύμφωνα με τους Τούρκους είναι αυτή του Βινσέντ Αμπουμπακάρ.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από τη χώρα του και το 2010 πήρε μεταγραφή στη Βαλενσιέν. Το 2013 ακολούθησε η μετακίνηση του στη Λοριάν, ενώ ένα χρόνο αργότερα η Πόρτο έβγαλε 12.3εκ. ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της. Ακολούθησαν έξι χρόνια στην Πορτογαλία με έναν ενδιάμεσο δανεισμό τη σεζόν 2016/17 στην Μπεσίκτας.

Το 2020 μετακινήθηκε ως ελεύθερος στους Τούρκους, ενώ ένα χρόνο αργότερα πήγε στη Σαουδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Νασρ. Μετά από ενάμιση χρόνο εκεί τον χειμώνα του 2023 γύρισε πίσω στην Μπεσίκτας στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Ακόμη είναι αρχηγός με την Εθνική Καμερούν με 100 συμμετοχές και 39 γκολ.

Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2025, με οψιόν επέκτασης ως το 2026. Σε Πόρτο και Μπεσίκτας ο έμπειρος επιθετικός είχε το εκπληκτικό ρεκόρ του ενός γκολ σε 2 παιχνίδια. Τέλος η αξία του στο transfermarkt είναι στα 3.4εκ. ευρώ.

Δείτε highlights από την καριέρα του:

loading...

Previous article«Δύο ομάδες της Serie A θέλουν τον Τσέριν του Παναθηναϊκού»
Next articleΑπομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό ο Ρεμπότσο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here