O ΠΑΟΚ το βράδυ της 19ης Μαΐου στέφθηκε πρωταθλητής για 4η φορά στην ιστορία του σε ένα φινάλε που… έσπασαν καρδιές σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των αγώνων. Οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών με τη μεγάλη νίκη μέσα στον Άρη με 1-2. Το ίδιο βράδυ ακολούθησε μια φαντασμαγορική φιέστα στην Τούμπα και έπειτα τα πανηγύρια στο Λευκό Πύργο όπου… κάηκε η Θεσσαλονίκη.

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να γράφεις το όνομα σου με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και εκ των αρχηγών του στο προηγούμενο πρωτάθλημα του 2019, με 212 συμμετοχές, 8 γκολ και 9 ασίστ, ο Χοσέ Ανχέλ Κρέσπο μιλά αποκλειστικά στο transfergeeks.gr. Ο βετεράνος πλέον Ισπανός κεντρικός αμυντικός αναφέρεται στον Ραζβάν Λουτσέσκου, την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Θεσσαλονικείς, τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, τον ΑΠΟΕΛ αλλά και το… κλειδί των πάντων όπως λέει ο ίδιος, τον Ιβάν Σαββίδη.

«Χάρηκα πολύ για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να αμφιβάλλει κάποιος για τον Ραζβάν με όσα έχει κάνει»

Στο ξεκίνημα της συζήτησης μας ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός μοιράστηκε τις σκέψεις του αναφορικά με την τελική έκβαση του πρωταθλήματος που βρήκε στην κορυφή τον ΠΑΟΚ: «Χάρηκα πάρα πολύ, το άξιζαν τα παιδιά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και η τελευταία περίοδος ήταν πολύ σημαντική έτσι όπως εξελίχθηκε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ συγκεντρωμένος στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και πιο αποτελεσματικός από οποιονδήποτε άλλο. Όλες οι ομάδες έχουν δύσκολες περιόδους κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε.»

Άλλωστε είναι ένας ποδοσφαιριστής που πέρασε στιγμές πίεσης στον ΠΑΟΚ, αλλά και αρκετές ευχάριστες. Κυρίως με ένα πρόσωπο, τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον οποίον ο πάλαι ποτέ αρχηγός του ΠΑΟΚ μιλάει με τα καλύτερα λόγια και περνάει από… κόσκινο όσους τον αμφισβητούν: «Στον ΠΑΟΚ πάντα υπάρχει τέτοια πίεση. Όταν κερδίζεις όμως όλα είναι εντάξει. Ο Ραζβάν έχει 2 Κύπελλα Ελλάδας, ένα αήττητο πρωτάθλημα και ένα κλεμμένο στα δικαστήρια» αναφέρει αρχικά, για να προσθέσει: «Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει αμφιβολίες για όσα έχει κάνει ο Λουτσέσκου. Και πάλι όμως, παρά την αμφισβήτηση δείχνει για τι είναι ικανός!.»

«Ο Λουτσέσκου είναι… αυθεντία στην προετοιμασία αγώνων, χάρηκα για τον Βιεϊρίνια – Με τον τρόπο που εξελίσσεται ο Κουλιεράκης μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα»

Φυσικά ο Κρέσπο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον… διάδοχο του, Κωνσταντίνο Κουλιεράκη: «Τον έχω δει να παίζει και έχω να πω ότι έχει βελτιωθεί πολύ την τελευταία χρονιά στον ΠΑΟΚ. Είναι τόσο νέος κάτι που του δίνει τη δυνατότητα αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι να κάνει μεγάλη καριέρα.»

Το φετινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ έχει την… υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Κρέσπο είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει πολύ καλύτερα σχεδόν από όλους πως προετοιμάζει ο Ρουμάνος προπονητής τους παίκτες του πριν από τα παιχνίδια: «Είναι ένας πολύ ήσυχος άνθρωπος και με καλή πρόθεση πάντα ψάχνει να βρει το κίνητρο κάθε παίκτη προετοιμάζοντας με πάρα πολύ καλό τρόπο, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σε τακτικό και ψυχολογικό επίπεδο. Προσωπικά είχαμε και έχουμε πολύ καλές σχέσεις, αφού ζήσαμε τόσα πολλά πράγματα μαζί.»

Για το κομμάτι του πως ζει ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Κρέσπο λέει αρχικά: «Δεν μπορώ να πω γι’ αυτή τη χρονιά, για εμάς το 2019 ήταν κάτι ξεχωριστό αφού το κερδίσαμε μετά από 34 χρόνια. Για να προσθέσει: «Ενώ και ο τρόπος που το κάναμε ήταν κάτι φανταστικό, όλοι στο σύλλογο περίμεναν πολλά χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή.»

Ενώ ο πρώην παίκτης των «ασπρόμαυρων» στην ερώτηση για το αν είχε επικοινωνία με τον Βιειρϊνια τονίζει: «Δεν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, παρά μόνο κάποια sms αλλά μου είπε και ξέρω ότι είναι πολύ χαρούμενος. Χαίρομαι που αν ολοκληρώσει την καριέρα του φέτος θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.»

«Το κλειδί για όλα στον ΠΑΟΚ είναι ο Ιβάν Σαββίδης, θα επιστρέψω στο ποδόσφαιρο ως ατζέντης»

Ο Ισπανός μάλιστα «έπλεξε» και το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη αναφορικά με την συμβολή που έχει στις επιτυχίες του συλλόγου: «Είναι το κλειδί για όλα. Ο πρώτος που πίστεψε κάτι που πολλοί άνθρωποι θεώρησαν ότι ήταν αδύνατο να γίνει. Όλα ξεκίνησαν από τον Ιβάν Σαββίδη.»

Ακόμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ στη χρονιά που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, ο Κρέσπο δήλωσε πανευτυχής: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο ΑΠΟΕΛ ζούσε μια δύσκολη κατάσταση και μετά από αρκετά χρόνια ξανακερδίσαμε το πρωτάθλημα το οποίο ήταν κάτι τρελό. Οι οπαδοί ήταν εξαιρετικοί και η δύναμη μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.»

Ενώ τέλος στάθηκε στην απόφαση του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο αναφέροντας: «Ακόμα το σκέφτομαι, έχω στο μυαλό μου ότι για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι του 2002 θα απολαύσω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Για να προσθέσει το τι επιφυλάσσει το μέλλον αποκαλύπτοντας τα προσωπικά του πλάνα: «Πιθανότατα από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσω να εργάζομαι ως ατζέντης και θα εμπλέκομαι και πάλι στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλη μου τη ζωή

loading...

Previous articleΟλυμπιακός: Τα δεδομένα για Όρτα – Η Μπράγκα δεν διαπραγματεύεται την οψιόν αγοράς
Next article«Πιθανή η επιστροφή του Γιαννούλη στην Ελλάδα»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here