Αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του Έλληνα τεχνικού.

Οι Έλληνες προπονητές είναι γνωστό ότι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες. Όταν ιδιαίτερα περνάνε από μία μεγάλη ομάδα, είναι δύσκολο να πάρουν νέα ευκαιρία στην ίδια ή σε κάποια άλλη. Ακόμη και ο Δώνης χρειάστηκε να κάνει… θαύματα με τον Ατρόμητο για να του δώσει την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ μετά το πέρασμα του από την ΑΕΚ.

Σε αυτή τη κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο Άκης Μάντζιος. Ο έμπειρος τεχνικός είχε μία εξαιρετική παρουσία στη Λαμία και μία πάρα πολύ καλή πρώτη χρονιά στον Άρη, βγάζοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η δεύτερη χρονιά όμως δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, ένας Ευρωπαϊκός αποκλεισμός από μία μέτρια ομάδα, η χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση στην ιστορία του Άρη κόντρα στον ΠΑΣ και ο αποκλεισμός από την Λαμία έφεραν την απόλυση του από τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Συνολικά η πορεία του Μάντζιου στον Άρη δε μπορεί να μη χαρακτηριστεί καλή. Πέτυχε πράγματα που είχαν δεκαετίες να συμβούνε με ένα ρόστερ που δε το λες και… αξιοζήλευτο. Όμως οι μετοχές του σήμερα δεν είναι τόσο ψηλά όσο στο τέλος της σεζόν 2020-21.

Αν θέλει πλέον να επιστρέψει στα υψηλά στρώματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε στον Άρη (όπου διατηρεί καλή σχέση με τον Θόδωρο Καρυπίδη) είτε σε κάποια άλλη ομάδα, στη Τρίπολη πρέπει να κάνει τη διαφορά. Αν αυτό συμβεί θα μπει για τα καλά στα ραντάρ των «μεγάλων». Αν όμως δε τα καταφέρει, τότε είναι πιθανό η πόρτα των Big-5 να κλείσει, με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε σε πολλούς Έλληνες προπονητές, μετά από μία μόλις ευκαιρία.

loading...

Previous articlePOLL: Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Κουλιεράκη;
Next article“Θα καταθέσει πρόταση 4-6 εκατομμυρίων ευρώ για Ουριέλ Αντούνια ο Παναθηναϊκός”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here