Ο Τσούμπα Άκπομ έγινε γνωστός στην Ελλάδα από το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο έκανε 2 θητείες με θετικό πρόσημο, χωρίς όμως να είναι ένας σέντερ φορ που σκόραρε με μεγάλη συχνότητα. Πλέον όμως ο Άγγλος είναι ο πρώτος σκόρερ της Τσάμπιονσιπ και οδηγεί την Μίντλεσμπρο σε μια θέση πλέι οφ. Πως έχει γίνει αυτό;

Ο Άγγλος είχε αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019, για να είναι ο 2ος φορ πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Όμως ο Σέρβος αποχώρησε μέσα σε 6 μήνες, με τον Άκπομ να παίρνει φανέλα βασικού τότε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και να δικαιώνει τις προσδοκίες, σκοράροντας κρίσιμα γκολ, όπως απέναντι στην ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου. Η επόμενη του χρονιά, υπό τις οδηγίες του Αμπέλ Φερεΐρα ήταν μέτρια, με τον Άκπομ να ζητάει απο την διοίκηση του ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι του 2021, να τον πουλήσει στην Αγγλία, έτσι ώστε να γυρίσει κοντά στην οικογένεια του. Τις επόμενες 2 σεζόν τις πέρασε τη μία στην Μίντλεσμπρο, όπου δεν ήταν καλή και την άλλη ξανά στον ΠΑΟΚ ως δανεικός, όπου έκανε μια πολύ γεμάτη σεζόν με 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 11 γκολ.

Ο Άγγλος γύρισε το καλοκαίρι στην Μίντλεσμπρο με σκοπό να διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του. Εκεί έγινε μια κρίσιμη αλλαγή, με τον Μάικλ Κάρικ να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία και να χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του 4-4-2, ένα 4-4-1-1, όπου ο Άκπομ δεν βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον άλλο επιθετικό, αλλά πιο ελεύθερος πίσω του. Με τον ίδιο να ανταποκρίνεται στα μέγιστα στο ρόλο του και να κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, ενώ είναι πρώτος σκόρερ της Τσάμπιονσιπ, με 21 γκολ σε 28 αγώνες και τη Μίντλεσμπρο να ονειρεύεται την άνοδο στη Πρέμιερ Λιγκ, καθώς απέχει μόλις 4 βαθμούς απτή 2η θέση και την απευθείας άνοδο.

Ο Άκπομ φέτος είναι πολύ πιο εύστοχος σε σχέση με πέρσι, που είχε 0.31 γκολ ανά 0.41 xgoals, ενώ φέτος 0.77 γκολ ανά 0.56 xgoals, δείχνοντας ότι έχει βελτιώσει την ποιότητα των ευκαιριών του, αλλά και των τελειωμάτων του. Ενώ η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που παίζει, καθώς είναι πιο απελευθερωμένος από ποτέ. Η Μίντλεσμπρο θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει, με το συμβόλαιο του να τελειώνει αυτό το καλοκαίρι, ενώ ήδη εχουν αρχίσει να ακούγονται σειρήνες από την Πρέμιερ Λιγκ.

loading...

Previous articleΠρώτη ασίστ με σέντρα ακριβείας για τον Σφιντέρσκι με το… καλημέρα στο MLS (VIDEO)
Next articleΠαρουσιάζεται ο Μαρσέλο και “τιγκάρει” το Μαρακανά!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here